TRANSFERI

Turci pišu da Bilić dogovara posao godine i kupuje hrvatskog reprezentativca

Foto: EPA

DOMAGOJ VIDA će na kraju sezone napustiti Bešiktaš. Turski klub je u financijskim problemima i samo je pitanje destinacije i odštete za hrvatskog reprezentativnog braniča.

Turski mediji raspisali su se o njegovu neizbježnom odlasku, a Haber ga ujedinjuje s bivšim hrvatskim izbornikom u Engleskoj.

Iskustvo u Turskoj

Haber podsjeća da je Slaven Bilić od 2013. do 2015. vodio upravo Bešiktaš te da je sad na klupi West Bromwicha, s kojim je prije prekida natjecanja bio na rubu plasmana u Premiership.

Ako sezona završi promocijom, Bilićeva glavna meta u prijelaznom roku bit će Vida, piše turski list koji dodaje da bi to bio posao godine za Bešiktaš, koji grca u dugovima. 

Situacija je sve bolja za Engleze

Dodatne probleme turskom velikanu stvara i činjenica da je od nekolicine igrača, među kojima je i Domagoj Vida, zimus zatražio da pristanu na smanjene ugovore jer im klub više ne može plaćati trenutne iznose.

Upravo zbog toga bi Vida mogao prihvatiti ponudu West Broma, kojem sigurno neće biti problem dati mu ugovor kakav traži, ali i priliku da s 31 godinom zaigra u najjačoj ligi svijeta. 

Definirana odšteta

Međutim, prema Haberu, Bešiktaš bi za Vidu dobio oko 10 milijuna eura. Vrijednost mu procjenjuje na 6,5 milijuna, što je u skladu s ažuriranim cijenama na Transfermarktu, ali na to dodaje i činjenicu da naš stoper ima ugovor do ljeta 2021. uz godišnju plaću od tri milijuna eura, što bi mu cijenu podignulo na desetak milijuna.

Vida je ove sezone upisao 22 nastupa za Bešiktaš i jedan je od standardnih igrača trenutno petoplasirane momčadi lige. Od 2018. godine je u Bešiktašu, gdje je stigao kao slobodan igrač iz Dinamo Kijeva.

Do sada je u karijeri samo jednom igrao u nekoj od liga Petice. 2010. je iz Osijeka otišao u Bayer Leverkusen, ali Nijemci su ga već sljedeće sezone prodali u zagrebački Dinamo.

Pročitajte više