TRANSFERI

Tuttosport: Juve prodaje Dybalu kako bi doveo novog Mendesova superstara

Foto: EPA

JUVENTUS je spreman prodati Paula Dybalu kako bi prikupio 100 milijuna eura i njima financirao transfer Joaa Felixa iz Benfice za kojeg se trenutno bori pola Europe, piše Tuttosport. 

Felix je prije nekoliko dana zabio hat-trick protiv Eintrachta u Europa ligi, a na to je dodao i jednu asistenciju. Cijena mu svakim nastupom ide gore pa bi Juventus htio što je prije moguće završiti posao.

Dybala je u posljednje vrijeme izgubio mjesto u prvih 11 Massimiliana Allegrija i izgledno je da bi pristao na odlazak, a u Torino bi za njega moglo stići oko 100 milijuna eura. 

Argentinac je ove sezone sakupio 37 nastupa u kojim je postigao 10 pogodaka za koje se čelnici Stare Dame nadaju da su dovoljno dobar argument za traženje spomenute cijene. 

S druge strane, Felix je zabio 15 golova u 36 utakmica za Benficu, a tome je dodao i sedam asistencija. Juventus svakako ne očekuje lagan postao jer u redu za mladog Portugalca stoje gotovo svi europski velikani. 

O Jogo piše da je Juventus već poslao ponudu od 75 milijuna eura, ali i da je Benfica tu ponudu glatko odbila jer želi više novca, ništa ispod ranije spomenutih 100 milijuna očito ne može natjerati Portugalce da puste svoju najveću zvijezdu. 

Zanimljivo je istaknuti kako je agent Joaa Felixa ni više ni manje nego Jorge Mendes, čovjek koji brine o karijeri Cristiana Ronalda i koji je ispregovarao njegov dolazak u Torino. Mendes je obećao u Torino dovesti jednog superstara, dosad se nagađalo kako bi to mogao biti James Rodriguez, ali ni dovođenje Joaa Felixa više ne zvuči kao nemoguća misija. 

"Moja budućnost? Tu odluku ćemo donijeti svi skupa. Svi najbolji portugalski igrači su otišli igrati u najvažnije strane lige, a to je i moja želja. Volio bih igrati uz Cristiana Ronalda jer je najbolji. On je moj idol, svjetska ikona i primjer svima", rekao je početkom godine Felix za Tuttosport i tako napravio korak prema Juveu koji mu očito nije 'ostao dužan'.

Pročitajte više