transferi

Tuttosport: Juventus na ljeto kreće po Marcela, Ronaldo glavni posrednik

Foto: Getty Images

JUVENTUS planira Real Madridu za Marcela ponuditi 45 milijuna eura s godišnjim ugovorom vrijednim 12 milijuna eura, tvrdi Tuttosport.

>> Najveća faca današnjeg nogometa

Torinski sportski dnevnik podsjeća na Juventusov raniji interes i napominje kako je transfer realan zbog snažnog prijateljstva Cristiana Ronalda i Marcela. Budući da je, dok je svojevremeno boravio u Real Madridu, s Marcelom razvio bliske prijateljske odnose, Cristiano Ronaldo bio bi u ulozi svojevrsnog posrednika. 

"Na ljeto kreće velika akcija. U Juventusu su spremni pregovarati", uvjerava Tuttosport i navodi kako bi se Marcelova kupnja temeljila na novcu zarađenim na sve češće najavljivanoj prodaji Alexa Sandra.

Na Marcelovoj nominalnoj poziciji lijevog beka Juventus trenutačno raspolaže Alexom Sandrom i Leonardom Spinazzolom. U slučaju nužde ponekad se na lijevom boku koriste Giorgio Chiellini i Martin Caceres te Mattia De Sciglio.

Španjolski mediji često su posljednjih mjeseci pisali o Marcelovu skorašnjem odlasku, pa čak i transferu u Juventus. Marcelo služi Real Madridu već 11 i pol godina i godinama je nedodirljiv na poziciji lijevog beka (474 službena nastupa, 36 pogodaka, 88 asistencija).

Fluminense ga je, nakon sedam službenih utakmica, početkom srpnja 2007. godine prodao Real Madridu za šest i pol milijuna eura. Tržišna cijena neprestano mu je rasla i danas iznosi rekordnih 70 milijuna eura. Godišnje zarađuje između devet i dvanaest milijuna eura.
 

Pročitajte više