TRANSFERI

U Arsenalu je došlo do raskola zbog Özila. Sad je ponuđen Juventusu

Foto: Getty Images

MESUT Özil ponuđen je Juventusu, piše danas talijanski Tuttosport. Njemački nogometaš već neko vrijeme nema ulogu u Arsenalu, ali s obzirom na to da ima samo 32 godine, i dalje privlači pozornost drugih klubova.

Arteta ga je otpisao i nema ga u svojim planovima već mjesecima, a Tuttosport piše da ga je Arsenal ponudio Juventusu kako bi rasteretio svoj budžet za plaće.

Njegova plaća je uteg

Nijemac u Arsenalu zarađuje 350 tisuća funti tjedno i prevelik je teret za klub koji želi uštedjeti dok se bori s posljedicama pandemije koronavirusa. 

Pregovori su navodno već krenuli, ali ni Juventus ne želi uložiti puno novca u Özila. Ipak, poznato je da će od lipnja veznjak Arsenala biti slobodan igrač pa bi Juventus mogao već u siječnju s njim dogovoriti da na ljeto dođe u Torino kao besplatan igrač. 

Čelnici ga žele vratiti u momčad

U Arsenalu je zbog njega došlo do podjela pa su čelnici kluba prisiljeni riješiti tu situaciju. Engleski Telegraph tvrdi da je klupsko rukovodstvo za to da se Özil vrati u ekipu.

Navodi se da na treningu djeluje impresivno, a i sam je poručio da želi pomoći klubu. Ipak, igrači su podijeljeni što se tiče njegovog eventualnog povratka u momčad, a odluka će biti donesena u siječnju. Özil je 2013. godine stigao u Arsenal. Za klub je odigrao 254 utakmice i zabio 44 gola.

Pročitajte više