hnl

U Hajduku je šansu dobilo 70 igrača, samo on nije. Danas ga zove Dalić i hit je HNL-a

Foto: Igor Kralj/Pixell

''LOKOMOTIVA ima dobre odnose s Dinamom, ali i s ostalim hrvatskim klubovima, poput Hajduka iz kojeg je došao Grbić. Mislim da će on biti najveći transfer u povijesti kluba", rekao je danas trener Lokomotive Goran Tomić gostujući u Indexovom studiju.

Lokomotiva je hit HNL-a. Momčad s Kajzerice koja nema navijača i koju i danas mnogi drže filijalom Dinama u dramatičnoj završnici HNL-a slavila je u subotu kod Osijeka i izvadila vizu za kvalifikacije za Ligu prvaka.

Jedan od ključnih ljudi momčadi Gorana Tomića u tom susretu protiv Osijeka, ali i kroz cijelu sezonu, bio je Ivo Grbić, 24-godišnji golman koji je apsolutno otkriće ove sezone.

Osijek i Lokomotiva igrali su na pobjedu jer je i jedne i druge samo trijumf vodio do sanjanog drugog mjesta, a iz prikrajka je čekala Rijeka nadajući se da će u Gradskom vrtu biti remi koji bi je odveo u Ligu prvaka.

Obrana koja je slomila Osijek i odvela Lokomotivu u Ligu prvaka

Sredinom drugog poluvremena kod rezultata 1:1 Osijek je navaljivao i tražio gol vrijedan povijesnog plasmana. Dobio bi ga da na vratima nije stajao fenomenalni Grbić. Nakon jednog kornera u kaznenom prostoru Lokomotive najviši u skoku je bio Mile Škorić. Udarac osječkog stopera bio je jak i iz neposredne blizine. Svi su već vidjeli loptu u golu, a onda se odnekud pojavila Grbićeva ruka i skinula je taj udarac. Grbić je cijelu utakmicu branio sjajno, ali taj trenutak je usmjerio susret i odveo ga na mlin gostiju iz Zagreba koji su u 89. minuti zabili za Ligu prvaka.

Junak Lokomotive je pred vratima reprezentacije. Dalić je najavio da ozbiljno računa na njega pretpozivom za turnir u Kataru, a Tomić je kazao kako očekuje da će njegov transfer biti rekordan transfer Lokomotive. 

U Hajduku nikad nije dobio šansu

Grbić je danas zvijezda i ime s naslovnice, ali njegov put je bio neobičan i težak. Do reprezentacije se probijao okolnim putevima jer mu u Hajduku nikad nisu dali pravu šansu.

Mladi golman je dijete splitskog kluba. Na Poljudu je prošao sve selekcije, ali prije dvije godine je bio prisiljen otići. Priliku su dobivali neki drugi golmani.

''Dvije i pol godine bio sam bez ijedne službene momčadi za prvu momčad Hajduka, gdje je prošlo sedamdeset i nešto igrača. Dvije sezone bio sam na klupi bez da su mi dali jednu utakmicu, neku, bilo koju, bez veze u Kupu. Dali su mi do znanja da nikako ne računaju na mene i nisam se ugodno osjećao, osjećao sam da to nije to za mene'', nedavno je u podcastu Tribina.hr pozadinu svog bijega iz Hajduka otkrio Grbić.

Nova zvijezda hrvatskog nogometa ne krije da navija za Hajduk, da je u Splitu naučio sve što zna i da je na Poljudu stasao kao igrač, ali i kao čovjek.

Ipak, morao je svoju sreću potražiti negdje drugdje. 

Grbić će s Lokomotivom igrati Ligu prvaka i uskoro postati član reprezentacije, a Hajduk? Kako je lijepo rekao Dean Računica u Hajduk Podcastu: ''Hajduk je posebna priča.''

Pročitajte više