lige petice

U Leganesu bijesni nakon odbijenice Saveza: Barca je ugrozila regularnost lige

Foto: Guliver Image/Getty Images

VODSTVO španjolskog prvoligaša Leganesa danas je potvrdilo da im je Nogometni savez Španjolske odbio zahtjev za transfer izvan prijelaznog roka, nakon što je danski nogometaš Martin Braithwaite prije nekoliko dana napustio klub i za 18 milijuna eura potpisao za Barcelonu.

Podsjetimo, kako je Barca na dulje vrijeme ostala bez teže ozlijeđenih napadača Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea, vodstvo La Lige dopustilo joj je da dva tjedna nakon isteka zimskog prijelaznog roka dovede novog igrača jer je uspjela dokazati liječničkom dokumentacijom da je ostala na samo dva ofenzivna igrača. To su Leo Messi i Antoine Griezmann, a Ansu Fati se službeno vodi kao član mlade momčadi.

Ta je odluka izazvala brojne kontroverze jer Primera nije mogla stopirati taj transfer zbog aktiviranja klauzule o puštanju igrača (18 milijuna eura), a Savez nije dozvolio Leganesu da iznimno izađe iz rokova prijelaznog roka i dovede zamjenu za Braithwaitea.

''Suočavamo se s nepoštenim propisima koji ugrožavaju integritet natjecanja i pravo svih klubova da se natječu pod jednakim uvjetima. Ova odluka Saveza je nanijela ozbiljnu štetu našem klubu'', stoji u priopćenju iz Leganesa.

''To je nepravedno pravilo od kojega je samo Barcelona imala koristi. Ovime je oštećen Leganes”, rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

Danac je potpisao ugovor na četiri i pol godine s Barcom, uz otkupnu klauzulu od 300 milijuna eura, nakon što je klub s Camp Noua dobio dozvolu za hitan transfer.

Leganesu gori pod nogama. Momčad se bori za goli prvoligaški život. Nakon 25 odigranih kola pretposljednji je na ljestvici s pet bodova manje od Celte koja je prva izvan zona ispadanja iz lige.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više