U Milanu se tješe minulim uspjesima: "Mi smo zadnji pobijedili Manchester"

JUVENTUS, Inter i Roma su ispali u Ligi prvaka, Milan, Fiorentina, Sampdoria i Napoli u Kupu Uefa, te je jedini talijanski nogometni predstavnik u Europi ostao Udinese u Kupu Uefa. Dakle, jedino momčad iz Udina može spasiti čast talijanskog nogometa i plasirati se u četvrtfinale nekog europskog natjecanja.

Cijela nogometna Italija dan nakon uzvratnih ogleda osmine finala Lige prvaka analizira je li kriza uzela veliki zamah u Seriji A, a dotle dopredsjednik Milana Adriano Galliani pronalazi način kako pohvaliti svoju momčad.

"Manchester je mašina, a posljednji koji su je uspjeli pobijediti su nogometaši Milana. Učinili smo to u polufinalu Lige prvaka, u sezoni kada smo i osvojili naslov prvaka. To ipak nešto znači za nas i naše navijače, makar ne namjeravamo živjeti od prošlosti", rekao je Galliani.

Podsjetimo da se Milan u finale, prije dvije sezone (gdje je kasnije pobijedio Liverpool), plasirao pobjedom protiv Manchester Uniteda na San Siru 3:0. Na Old Traffordu je, pak, Manchester United pobijedio 3:2, a pogotke za Milan u uzvratu su postigli Kaka, Seedorf i Gilardino.

"Nije talijanski klupski nogomet u krizi, ali imamo zaostatak u odnosu na Englesku i Španjolsku. On je ekonomske naravi. Novac je taj koji radi razliku, a mi se moramo modernizirati u svakom pogledu. Napraviti nove stadione, privući publiku, zarađivati i stvarati adekvatne momčadi za boj s Englezima i Španjolcima. Inače, mislim da taj minus nije velik i da je lako nadoknadiv", zaključio je Galliani.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više