U Njemačkoj odbijen zahtjev trenera za igranjem u večernjem terminu

VODSTVO njemačke nogometne lige odbilo je zahtjev 10 bundesligaških trenera za prebacivanjem početaka subotnjih dvoboja 2. prvenstvenog kola sa 15.30 sati u večernji termin zbog nesnosnih vrućina koje vladaju Njemačkom posljednjih dana.

Glasnogovornik Lige Tom Bender izjavio je kako ne može izaći u susret želji trenera zbog obaveza prema televizijskim postajama koje plaćaju visoke novčane iznose kako bi u udarnom terminu emitirale najzanimljivije događaje s utakmica.

"Razumio bih da amateri traže odgodu zbog vrućina, ali ovdje je riječ o vrhunskim profesionalcima u naponu snage koji su svi prošli rigorozne liječničke preglede", izjavio je Bender.

"Ovo me podsjeća na Svjetsko prvenstvo 1986. u Meksiku kada smo morali igrati po najvećim vrućinama. To je bilo brutalno prema igračima, siguran sam da bi nogomet na tom SP bio mnogo bolji da smo igrali u večernjim satima", rekao je trener Bayera iz Leverkusena i bivši njemački reprezentativac Klaus Augenthaler.

Kapetan muenchenskog Bayerna i njemačke reprezentacije Oliver Kahn sličnog je mišljenja:

"Iako smo svi u punom treningu mogu vam sa sigurnošću najaviti kako zbog vrućine tempo utakmica neće biti na standardno visokoj razini".

Pročitajte više