"Grize parket i košarku ima u malom prstu": Evo zašto u Philiju Šarića čekaju kao Mesiju

Foto: Hina

DARIO ŠARIĆ u petak je napokon potpisao za Philadelphiju i sljedeće sezone igrat će u NBA ligi. Sam dolazak mladog Šibenčana u Sixerse oduševio je tamošnje navijače, koji u njemu već sada, prije nego li je zaigrao i minute vide novog idola.
 
Zašto? Najprije, Šarić je sam platio 350 tisuća dolara u ime odštete kako bi iz Turske otišao u NBA,  jer po pravilima niti jedna NBA momčad ne može platiti više od 650 tisuća dolara u ime odštete za rookieja.
 
Također, Amerikanci cijene i činjenicu da će dolaskom ove sezone Šarić zaraditi znatno manje novca nego da je ostao još jednu sezonu u Efesu.
 
Navijači Sixersa u uzbuđenju čekaju Šarićev debi u novom dresu, pa je tako portal ''thesixerse.com'' u kratkim crtama objasnio zbog čega je hrvatski reprezentativac već sada ljubimac navijača, a bez da je zaigrao i minute u dresu posrnulog NBA velikana, koji čeka da ga dolazak Šarića podigne iz pepela.
 

Tako Jaylen Young, poznati bloger i NBA stručnjak piše kako je Dario Šarić rookie, ali riječ je o senzaciji koji će tek postati omiljeni igrač svakog navijača Sixersa te igraču koji će donijeti puno ljubavi Philadelphiji, a činjenica kako je odbio bogatstvo da bi došao u njihov grad, dokaz je da je taj dečko već sad postao idol navijača.
 

''Dario je nevjerojatno borben i požrtvovan igrač, a opet igrač koji košarku ima u malom prstu. Šarić doslovce grize parket, a poznata je bila scena kad je na jednoj utakmici ostao bez nekoliko zubi, ali je nastavio utakmicu. Za svakog pravog navijača osvježenje je vidjeti jednog takvog igrača, posebice nakon godina i godina mučenja i frustracija. Takvog igrača je ovaj klub trebao, on je rođeni pobjednik'', piše Young i dodaje:

''Nakon nekoliko godina iz noćne more, navijači Philadelphije trebali bi doći na svoje i uživati u svakoj utakmici svojih ljubimaca, Dolazak Šarića i Australca Bena Simmonsa znak je da ćemo gledati uzbudljivu, maštovitu i nesebičnu košarku, dakle, košarku kakvu godinama nismo imali prilike viđati u Philadelphiji. Šarić je igrač koji nudi spektakl.''

 
 
 

Pročitajte više