SP 2022.

U prvoj prodajnoj rundi navijači pokazali da unatoč kontroverzama žele u Katar

Foto: EPA

SVJETSKO prvenstvo u Kataru održat će se od 21. studenog do 18. prosinca. Natjecanje koje prate kontroverze oko same dodjele domaćinstva te uvjeta u kojima radnici izgrađuju potrebnu infrastrukturu bit će prvo ovoga tipa koje će se odvijati u zimskome periodu. Razlog su iznimno visoke temperature u ljetnim mjesecima.

No čini se kako unatoč tome navijača neće nedostajati. FIFA je objavila kako je u prvoj prodajnoj rundi primila čak 17 milijuna prijava za ulaznice. Najveći interes pokazali su stanovnici zemlje domaćina, a s 1.8 milijuna zahtjeva najtraženija utakmica je ona finalna, koja će se odigrati 18. prosinca. Željni gledanja Svjetskog prvenstva jesu navijači iz Argentine, Brazila, Engleske ili Francuske, pa i zemalja čije reprezentacije na natjecanje vjerojatno neće doći, poput Indije.

Rok za prijave trajao je 20 dana, od 19. siječnja do danas. Hoće li zainteresirani dobiti ulaznice te koji su daljnji postupci, bit će objavljeno 8. ožujka. Podsjetimo, ždrijeb skupina još nije održan.

Pročitajte više