regija

U Sloveniji se večeras igra direktna utakmica za naslov. Hrvati u glavnim ulogama

Foto: NK Maribor/Twitter

SLOVENCI danas igraju posljednje prvenstveno kolo, a centralna utakmica je ona u 20:45 između Celja i ljubljanske Olimpije.

Taj susret direktno odlučuje o prvaku i Celje ne smije izgubiti ako prvi put u povijesti želi postati slovenski prvak.

Olimpija koju vodi hrvatski trener Dino Skender mora pobijediti, a u gotovo bezizlaznu situaciju ušli su neočekivanim domaćim porazom od rasterećenog Tabora iz Sežane prošloga kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Okršaj Hrvata

Za Celje igraju četvorica Hrvata. Stoper Josip Čalušić, zadnji vezni Karlo Plantak i dvojica napadača, Dario Vizinger i Ivan Božić. U Olimpiji je najpoznatiji Hrvat Ante Vukušić, strijelac 26 prvenstvenih golova, a uz njega su od Hrvata još u klubu Marko Perković, Matija Orbanić, Bojan Knežević i Luka Duvnjak.

Maribor Sergeja Jakirovića ima priliku biti drugi ako u gostima pobijedi Aluminij, a Olimpija izgubi u Celju.

Sudi Slavko Vinčić

Susret za naslov sudit će Slavko Vinčić koji je prije dva mjeseca uhićen u sklopu policijske akcije vezane uz aferu srpske starlete Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, osumnjičene za prostituciju i podvođenje.

On nije bio organizator, ali je uhićen jer je bio među 26 muškaraca koji su trebali koristiti seksualne usluge Tijane Ajfon.

Uhićen je u Bijeljini u jednoj vikendici, gdje je policija zatekla devet žena i 26 muškaraca, a uz to i zaplijenila kokain i oružje.

Pročitajte više