U Splitu i Rijeci ogorčeni Kranjčarovim izjavama

NAKON što je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Kranjčar u razgovoru s novinarima izjavio da će inzistirati da se sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice igraju u Zagrebu, na njegove izjave burno su reagirali sportski dužnosnici iz Splita i Rijeke.

"Izbornik može imati svoje želje, ali se ipak mora čuvati da ih ne objavljuje na nespretan način. Sreća je da o mjestu gdje će igrati reprezentacija ne odlučuje izbornik nego Izvršni odbor HNS-a." – izjavio je direktor Hajduka Fredi Fiorentini za Sportske novosti.

Predsjednik "bijelih" Branko Grgić bio je još oštriji: "Naša reprezentacija mora doći u Split i odigrati utakmicu za bodove. Split i Zagreb moraju biti ravnopravni u tretmanu, zaista nema razloga da nas se zaobilazi i dolazi samo u vrijeme kad je drugdje snijeg."

Izbornik mlade reprezentacije Slaven Bilić usprotivio se praksi da njegova momčad igra na ustaljenom mjestu, na stadionu Radnika u Velikoj Gorici.

"Volio bih da mlada reprezentacija zaigra, na primjer, u Slavoniji, u Osijeku, Vinkovcima, Koprivnici ili Velikoj, pod uvjetom da teren bude perfektan. Siguran sam da bismo tamo uživali punu podršku." – kazao je Bilić.

Da stvar bude još gora, prijateljska utakmica s Brazilom, koja se prema najavama predsjednika HNS-a Vlatka Markovića trebala igrati na Poljudu, ipak će se najvjerojatnije odigrati u Zagrebu i to zbog, tvrdi glavni tajnik HNS-a, "problema sa zatvaranjem financijske i organizacijske konstrukcije te utakmice."

Ne treba posebno napominjati da su takve najave iz HNS-a dodatno razljutile Splićane, koji traže konkretno objašnjenje i kalkulacije za takve tvrdnje.

Luciano Sušanj, zamjenik riječkog gradonačelnika i glavni čovjek za sport u Rijeci, zapanjen je izbornikovom izjavom o "blatnjavoj i uskoj Kantridi".

"Smiješno, iznenađujuće, uopće mi nije jasno kako je mogao tako nešto reći. Reprezentacija Hrvatske je nacionalna momčad svih nas, svih dijelova Hrvatske i disperzija je prijeko potrebna." – kazao je Sušanj, pa dodao: "U redu je da se jake utakmice igraju u Maksimiru, ali i ostali dijelovi Lijepe naše vole reprezentaciju, bilo bi u korektno da i mi dobijemo bar jednu službenu utakmicu."

Pročitajte više