U sukobima u Rimu navijač Hajduka izboden nožem, zapaljeno 14 automobila

U VELIKIM navijačkim neredima prije i nakon utakmice Roma - Hajduk jedan hrvatski navijač izboden je nožem, sedmorica Torcidaša su uhićena zbog krađe, zapaljeno je 14 automobila s hrvatskim registarskim oznakama, te još 20-ak uništeno.

Neredi između navijača i snaga reda kojisu se dogodili prije i poslije utamice 2. kola Kupa UEFA Roma Hajduknisu veći od uobičajenih kakvi nastaju u talijanskim gradovima svakenedjelje tijekom nogometnog prvenstva, rečeno je u talijanskojpoliciji u Rimu.

Prema podacima iz policijskih izvora u Rimu bilo jeviše ozlijeđenih osoba, spaljenih automobila i ranjenih ubodima noža. Ozlijeđeno je 15 hrvatskih navijača s lakšim rezovima noža, te je zapaljeno 14 hrvatskih automobila.

Istodobno je talijanska policija zaustavila dvojicu Hrvata jer su pokušali ukrasti u trgovini alkoholna pića, zatim sedam hrvatskih građana koji su pokušali ukrasti odijela ujednoj trgovini i nakon što su otkriveni htjeli pobjeći.

Navijači Rome su više puta pokušali izazvati hrvatske navijače, što suspriječili talijanski policajci.

U svakom slučaju talijanska policija drži kako nije bilo ništaneuobičajenoga prije i poslije te utakmice u odnosu na ono što seinače događa u takvim slučajevima.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, sukobe su navodno inicirali navijači Rome, dok su Hajdukovi navijači "potpalili" atmosferu oko stadiona Olimpico.

Prije utakmice na nekoliko mjestima u gradu Hajdukovi navijači bili su sudionici uličnih izgreda. Sedmorica navijača uhićena su i po hitnom postupku izvedeni pred sud te optuženi za razbojstvo. Oni su uhićeni su na Piazzi del Popolo nakon što su opljačkali trgovinu sportske opreme, a šteta se procjenjuje na 400 eura.

Najteži izgred dogodio se sat i pol vremena prije početka utakmice. Jedan Hajdukov navijač izboden je nožem u okršajima s navijačima Rome. Incident se dogodio podno sjeverne tribine rimskog stadiona. Identitet Hajdukova navijača nije poznat niti njegovo zdravstveno stanje. Također nije poznato jesu li uhićene osobe koje su ga ozlijedile.

Okršaj suparničkih navijača ispred Olimpica prekinuli su karabinjeri bacivši četiri suzavca. U tom sukobu navodno je lakše ozlijeđen i jedan navijač Rome.

Nakon završetka utakmice vandalski su napadnuti Hajdukovi navijači, a stradali su i automobili s hrvatskim registracijskim oznakama koji su bili parkirani u blizini stadiona.

Prema nepotvrđenim informacijama, navijači Rome zapalili su osam osobnih automobila, jedan kombi s hrvatskim oznakama, dok je uništeno još 20-ak automobila.

Devetorica hrvatskih državljana jučer zrakoplovom deportirana iz Italije. Ti su navijači privedeni zbog huliganskog ponašanja. U priopćenju talijanske policije navodi se kako su Hajdukovi navijači provocirali Talijane pogrdnim skandiranjem. Navodno su bacali boce kroz prozor autobusa dok su se vozili ulicama Rima. Identitet uhićenih navijača nije naveden, već se samo zna da se radi o hrvatskim državljanima između 22 i 25 godina.

                     

Pročitajte više