U švicarskom okršaju Federer izbacio Wawrinku za polufinale s Đokovićem

ŠVICARAC Roger Federer i Srbin Novak Đoković igrat će u polufinalu prvog ATP Masters 1000 turnira sezone u Indian Wellsu. Pobjednik će sljedećeg tjedna biti na drugom mjestu svjetskog poretka.

Pozicija je to koju, dakako, trenutno drži Federer, no, Đoković bi ga s eventualnom pobjedom u polufinalu preskočio.

Federer je u četvrtfinalu pobijedio sunarodnjaka i partnera u parovima Stanislasa Wawrinku 6-3, 6-4 nakon samo 64 minute igre. Bio je to deveti susret dvojice najboljih Švicaraca, a peti računamo li samo prošlu i ovu sezonu. Federer je upisao osmu pobjedu i i šestu zaredom. Wawrinka je svoju jedinu ostvario na zemlji u Monte Carlu prije dvije godine.

Wawrinka je svoju jedinu pravu šansu imao već u prvom gemu meča. Na servisu Federera izborio je 15-40, dvije break-lopte. Federer ih je izvukao s dobrom igrom. Pokazalo se da su to bile jedine Wawrinkine break-lopte u meču. Federer je već u sljedećem gemu napravio break, još jedan u drugom setu, što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Wawrinka je na drugom servisu osvojio samo 44% poena, Federer 65%, što je bila glavna statistička razlika ovog meča.

Podsjećamo, Novak Đoković je u prvom polufinalu pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 6-2, 6-4. Francuz je u prvom setu vodio s 2-0, u drugom s 3-0, ali niti jednom nije mogao zadržati prednost. Đoković je na omjeru 16-0 ove sezone, nakon što je ranije osvojio dva naslova, na Australian Openu i u Dubaiju. Na oba turnira je pobijedio i Federera (18-2 ove sezone), u Melbourneu u polufinalu, a u Dubaiju u finalu.

Prema tome, u polufinalu će u subotu igrati Rafael Nadal i Juan Martin del Potro, početak je u 19 sati po našem vremenu. Nakon njih će na igralište Federer i Đoković.

Ove godine gledatelji u Indian Wellsu imaju priliku uživati i u vrlo zanimljivom turniru parova. Tako su Federer i Wawrinka, nakon međusobnog ogleda u četvrtfinalu singla, kasnije zajedno u parovima pobijedili Španjolce Rafaela Nadala i Marca Lopeza 7-5, 6-3. U finalu će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Belgijanca Xaviera Malissea.

Wozniacki razbila Šarapovu za finale s Bertoli

Najbolja tenisačica svijeta, Dankinja Caroline Wozniacki, deklasirala je Ruskinju Mariju Šarapovu 6-1, 6-2 u polufinalu velikog WTA turnira u Indian Wellsu. U finalu će igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli.

Podatak da je Marija Šarapova, pobjednica u Indian Wellsu 2006. godine, osvojila samo jedan svoj servis-gem, dovoljno govori o kvaliteti igre koju je demonstrirala Wozniacki. Ruskinja je napravila dva breaka, ali je šest puta izgubila svoj servis.

- Definitivno nisam očekivala ovakav rezultat. Presretna sam načinom na koji sam igrala i kako je funkcionirala moja taktika. Bilo je jako važno dobro se defenzivno suprotstaviti Mariji jer je ona moćna napadačica. Imala sam dobru dubinu lopte i dobro sam se kretala - rekla je Wozniacki, koja je u pustinji izborila svoj drugi uzastopni finale. Lani je izgubila utakmicu za naslov od Jelene Janković.

Wozniacki je slavila drugi puta zaredom protiv Šarapove, koja je dobila prva dva meča. Sada su, dakle, 2-2 u pobjedama, a niti jedan njihov meč nije otišao u treći set.

Ranije je Marion Bartoli, 15. nositeljica, gotovo jednako uvjerljivo pobijedila 23. nositeljicu, Belgijanku Yaninu Wickmayer 6-1, 6-3 nakon jednog sata i 25 minuta igre. Bila je to treća pobjeda Bartoli nad Wickmayer u jednako toliko susreta.

Bartoli je odlično servirala. Zabila je 10 aseva i osvojila 83% poena nakon pogođenog prvog servisa. Samo jednom je izgubila servis, a napravila je pet breakova u meču.

Bartoli je izborila svoj 12. WTA finale u karijeri. Dosad je osvojila pet naslova. Najveći uspjeh u karijeri joj je plasman u finale Wimbledona 2007. godine. Ovo joj je prvi plasman u finale nakon osvajanja WTA turnira u Stanfordu 2009. godine.

Bartoli je trenutno na 17. mjestu WTA ljestvice. Plasmanom u finale osigurala je povratak među 10 najboljih.

 

WTA Indian Wells, polufinale:

Wozniacki (1) - Šarapova (16) 6:1, 6.2

Bartoli (15) - Wickmayer (23) 6:1, 6:3

 

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Đoković (3) - Gasquet 6:2, 6:4

Federer (2) - Wawrinka (12) 6:3, 6:4

 

parovi, polufinale:

Federer / Wawrinka - Lopez / Nadal 7:5, 6:3

Pročitajte više