U terorističkom napadu u Istanbulu ubijen član uprave Bešiktaša i zaposlenik kluba

Foto:Twitter

NAJMANJE dvije bombe eksplodirale su u subotu ispred Vodafone Arene, stadiona nogometnog kluba Bešiktaš.
 
Najmanje dvadeset devet osoba je ubijeno, uglavnom policajaca, a 166 ranjeno u dvostrukom bombaškom napadu u subotu u Istanbulu, izjavio je u nedjelju ujutro turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.
 
Dvadeset i sedam ubijenih bili su policajci, rekao je ministar Soylu novinarima u Istanbulu.  Dodao je i da turska vlada vjeruje da se radilo o sinkroniziranim napadima.  Čini se da su upravo policajci bili mete automobila bombe i jednog bombaša samoubojice. Na licu mjesta je velik broj ambulantnih kola i policije.
 
Eksplozija se dogodila dva sata nakon utakmice između Bešiktaša i Buraspora (2:1), dvije vodeće turske nogometne momčadi. Lokalni mediji pišu kako su navijači odavno napustili stadion.
Priopćenjem se javio i Besiktas jer su u ovom terorističkom napadu ubijeni član uprave kluba Vefa Karakurdu te zaposlenik fan shopa Tunc Uncu.
 
Podsjetimo, eksplozija se dogodila kod ulaza na tribinu gdje su bili Bursasporovi navijači, no klub je izvijestio da ih više nije bilo ondje u trenutku eksplozije.
 

Pročitajte više