U vrijeme najveće krize od Čačićevog dolaska, HNS se sjetio Igora Štimca

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA nogometna reprezentacija u najvećoj je krizi otkako ju je preuzeo aktualni izbornik Ante Čačić, a dok se navijači i mediji zabavljaju biranjem njegovog nasljednika, Hrvatski nogometni savez sjetio se jednog od njegovih prethodnika.


Igor Štimac na današnji je dan 1967. rođen u Metkoviću, gdje je i počeo karijeru u danas uništenoj NK Neretvi. Nakon sedam godina u Hajduku igrao je u Cadizu, Derby Countyju i West Hamu, a onda se na kraju karijere vratio u Split. Bio je član mlade reprezentacije Jugoslavije, a 12 godina je nosio dres Hrvatske i kao važan član "Vatrenih" bio dio najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, trećeg mjesta na SP-u 1998. Posao izbornika dobio je nakon trenerskih početaka u Hajduku, Cibaliji i Zagrebu. Vodio je danas ugašenu udrugu prvoligaša i žestoki rat protiv Vlatka Markovića i Zdravka Mamića, koji su ga pomeli u borbi za HNS, ali ga utišali klupom reprezentacije. Nakon ostavke je vodio i Zadar te iranski Sepahan. Posljednji klub mu je Al-Shahania.

Štimac, koji danas slavi 50. rođendan, na klupi Hrvatske sjedio je godinu dana, prije nego što je u jesen 2013. podnio ostavku zbog debakla protiv Škotske. Mamićev i Šukerov HNS tada je postavio braću Kovač, ali ni oni nisu dugo izdržali. Presudio im je poraz od Norveške. Tada su Mamić i Šuker odlučili zvijezde Reala, Barce i "liga petice" dati u ruke Anti Čačiću, čiji je izbor izazvao burne reakcije navijača i njihov bojkot reprezentacije, koji traje do danas. No, nakon početne serije pobjeda, Čačić je upao u rezultatsku krizu i mogao bi izgubiti naklonost HNS-ovog predsjednika ako ugrozi nastup na SP-u i ostavi HNS bez FIFA-inih milijuna.

 

 

 

 

 

Pročitajte više