Aba liga

U Zvezdi bijesni zbog žestoke kazne: Nikad viđeno! ABA liga je na rubu propasti

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAŠA PAVLIČIĆ BEKIĆ, disciplinski sudac regionalne košarkaške ABA lige, kaznio je Crvenu zvezdu s 18 tisuća eura zbog propusta u organizaciji utakmice s Partizanom i zatvaranjem dijela tribine na sljedećoj utakmici.

Pavličić Bekić u obrazloženju kazne naveo je da su navijači Zvezde vrijeđali suparnički klub, igrače i trenere, ubacivali predmete na teren te pokušali napasti suca.

U Zvezdi su poludjeli na ovu odluku. Tvrde da Pavličić Bekić nije formalno postavljen na svoju funkciju, njegovu odluku nazivaju "kvazi navodnom kaznom" te poručuju da je ABA liga na rubu propasti. 

Priopćenje Crvene zvezde prenosimo u cijelosti:

"Oduševljeni smo brzinom ABA lige i voljeli bi da se kao o utakmici 18.kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsjedništva, oko neodigrane utakmice 13.kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana! Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netočnih osnovnih podataka, počevši od datuma i kola 'sporne' utakmice. Također, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u povijesti lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljne neistine poput one 'Da je jedan navijač pokušao napasti suca', a istina je da je taj sudac pokušao udariti navijača! O 'dopunama' odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka – i da ne govorimo!

I ono što je najvažnije: Ovu kaznu u ime ABA lige je pisao i donio disciplinski sudac koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tijekom ljeta 2019. godine zbog ozbiljnih pravnih propusta zbog kojih je KK Crvena zvezda već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu, s ciljem da se dopune osnivačka pravila lige koja nisu mijenjana (uz neznanje većine klubova) od 2015.godine??? Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić osobno u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13. kola ABA lige naveo da 'nije nadležan', a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je 'oboren' i preinačenog od strane žalbenog vijeća!!

Kuća se gradi od temelja, a ABA liga odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji je žele voditi, ali tuđim novcem! Da bi netko kažnjavao neki klub mora biti u skladu s propozicijama postavljen na to mjesto. Sa žaljenjem konstatiramo da je i osim ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mjesto i poziciju koju navodno 'pokriva'.

KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na rubu propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsjedništvo ABA lige. I prvo što od tog tijela (koje se još uvijek nije sastalo) očekujemo da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige!

Klub je kao prvu mjeru odgovorio ABA ligi na ovu 'kvazi' kaznu i pokušaj sankcioniranja našeg kluba preko svake mjere, i poziva javnost da vrlo pažljivo pročita žalbu koja je upućena u sjedište ABA lige. U njoj će se vidjeti mnogo veći problemi koji muče ABA ligu od propusta na jednoj utakmici, među kojima su navodno i oni koji nisu počinjeni, poput navodnog napada na suca!

Također, obzirom da smo u mnogo čemu bili prvi i primjer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog 'igrokaza", navodi se u priopćenju kluba.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više