U17 HRVATSKA - ŠVICARSKA 1:1 Mladi Hrvati završili drugi u Elitnoj skupini

Foto: HINA

HRVATSKA nogometna reprezentacija do 17 godina završila je svoj nastup u Elitnom kolu remijem sa Švicarcima, čime je osvojila drugo mjesto, a plasman na Europsko prvenstvo ovisi o ishodima u Skupinama 5, 7 i 8.

Nastup na završnom turniru osigurava osam pobjednika skupina i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi, uz domaćina Republiku Irsku.

Švicarska je povela u 65. minuti, kada je Kasongo realizirao kazneni udarac, no odmah je uzvratio Branšteter i postavio konačnih 1:1.

U drugoj utakmici posljednjeg, trećeg kola Skupine 3 Engleska je nadjačala domaćina Dansku 3:2 te osvojila prvo mjesto i izborila izravni plasman na europsku smotru. 

Male šanse za plasman Hrvatske?

UEFA je ove godine promijenila pravila što se tiče bodovanja i plasmana na završni turnir. Tako se prema novim pravilima bodovi osvojeni protiv posljednjeplasiranog u skupini brišu u konačnom zbroju bodova svih drugoplasiranih reprezentacija po skupinama.

Hrvatska time gubi vrijedna tri boda i sa svega dva boda ulazi u taj zbir drugoplasiranih reprezentacija iz kojeg ispada ona najgore plasirana, a tu momčad Tomislava Rukavine ne stoji najbolje.

Konačno stanje znat će se tek u ponedjeljak kada će se odigrati utakmice preostalih skupina, točnije 5, 7 i 8.

 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više