EURO U-21

U-21 NJEMAČKA - SRBIJA 6:1 Katastrofa Jovića i mladih Srba na Euru

Foto: Getty Images

SRBI su se nadali da će pobjedom nad Njemačkom ući u utrku za prolazak skupine na U-21 Euru, no poslije prvog poluvremena gubili su 3:0. A nijednom nisu pucali prema golu Elfa. Završilo je 6:1 za Njemačku i Srbi su izletjeli s natjecanja.

Jednosmjerna utakmica u Trstu počela je sjajno za Nijemce u 16. minuti kada je Öztunali rastavio obranu Orlova dodavanjem i poslužio Richtera koji s lakoćom zabija u mrežu Radunovića.

U 30. minuti Nijemci vode 2:0. Waldschmidt zabija poslije školske akcije Nijemaca, a obrana Srbije jednaka je onoj seniorskoj u Ukrajini gdje su izgubili 5:0 u kvalifikacijama za Euro 2020. Totalni kaos.

Germany U21 - Serbia U21 Live Score

Pet minuta kasnije Nijemci se poigravaju, pokušavaju zabiti i petom, a dvije minute kasnije iz dobre solo akcije Waldschmidt je zabio svoj drugi za 3:0 Njemačke.

Moglo je za Srbe biti i gore, u 42. Njemačka pogađa prečku. Prvi udarac na utakmici Srbija je imala preko Realovog Luke Jovića u 53. minuti, no to je bilo slabo za Nübela.

Njemačka je u nastavku spustila tempo, tek u 63. imali su stopostotnu šansu, no Radunović je uspio spasiti situaciju. No komedija srpske obrane nastavila se u 69. minuti. Katastrofalno su pogriješili pa je Dahoud lako zabio i četvrti gol.

Da katastrofa postane veća pobrinuo se trećim golom raspoloženi Waldschmidt deset minuta prije kraja utakmice. Asistirao mu je Dahoud, no ovaj gol ide na dušu golmanu Radunoviću koji je udarac po sredini nespretno odbio u svoju mrežu.

Konačnih 6:1 postavlja veznjak Arne Meier.

Gol utjehe za Srbe zabio je Andrija Živković iz penala u 85. minuti. Prethodno je Dahoud napravio pogrešku u svom šesnaestercu. Srbija je trenutačno najgora reprezentacija na Euru, ima dva poraza i najgoru gol-razliku 1:8.

U posljednjem kolu igra protiv Danske, a šanse za prolaz nema.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više