Ubojstvo 17-godišnje djevojke uzdrmalo Rivalda: Nemojte doći na OI u Riju, ova država je u kaosu

Foto: Guliver Images/Getty Images, Facebook.com/Rivaldo

MANJE od tri mjeseca dijeli nas do početka Olimpijskih igara u Riju, a organzatori su suočeni s ogromnim problemima. Prije nekoliko tjedana propala je biciklistička staza. U toj nesreći poginule su tri osobe, a nagađa se kako je konstrukcija popustila zbog nemara građevinske tvrtke, koja je u želji da zadovolji postavljene vremenske okvire napravila ogromne propuste u izgradnji.

U međuvremenu, politička situacija u Brazilu dosegla je vrhunac krize. Predsjednica Dilma Rousseff suočena je s buntom unutar vlastite koalicije i kako sada stvari stoje teško da će preživjeti na toj poziciji do početka Igara.

O cijelom tom kaosu otvoreno je progovorio legendarni Rivaldo, jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Njemu su popustili živci nakon što je 17-godišnja djevojka poginula u oružanom sukobu zaraćenih bandi. Našla se u krivo vrijeme na krivom mjestu.

"Banditi su ubili 17-godišnju djevojku. Stvari izmiču kontroli ovdje u Brazilu, sve je gore iz dana u dan. Savjetujem svima da preskoče Brazil i da ne posjete Olimpijske igre u Riju. Život će vam biti ugrožen", napisao je Rivalo na svom Facebooku.

O Globo pridodaje kako je broj stradalih u Brazilu od vatrenog oružja u prva tri mjeseca ove godine povećan za 48 posto. Uz sve to valja dodati i Zika virus.

"Da ne spominjem bolnice koje su u kaosu, baš kao i naši političari. Samo nas Bog može spasiti".

Organizatori: Sve je pod kontrolom

S druge strane, organizatori uvjeravaju kako je sve pod kontrolom. Tijekom Igara za sigurnost će brinuti oko 80 tisuća vojnika i policajaca.

"Radujemo se posjetiteljima, želimo im pokazati da smo sjajni domaćini", rekao je Antonio Pedro Viegas, glavni tajnik Turističke zajednice Rio de Janeira.

"Ljudi su upoznati s našim problemima, nemamo im što kriti, ali bit će ugodno iznenađeni kad dođu u naš grad", zaključio je.
 

Pročitajte više