LIGE PETICE

UDINESE - JUVENTUS 2:1 Fofana šokirao Juventus koji je pobjedom mogao uzeti naslov

Foto: Getty Images / Guliver Images

UDINESE je šokirao Juventus u 35. kolu Serie A. Pobjedom od 2:1 pobjegao je od zone ispadanja tri kola prije kraja i dodatno zakomplicirao Juventusovu borbu za naslov.

Juventus je pobjedom mogao osigurati naslov, a ovako će morati pričekati. Danas je bio samo nastavak loše forme Juventusa koji je u zadnjih pet utakmica pobijedio samo jednom. 

Nije tako krenulo, Bianconeri su zagospodarili terenom od prve minute, ali domaćini su igrali srčano, bacali se na svaku loptu, disciplinirano se branili i bili vrlo opasni u kontrama. Već u sedmoj minuti Udinese je mogao povesti kada je Danilo loše izbio ubačaj glavom i skoro poslao loptu u vlastitu mrežu, no pogodio je stativu.

Šest minuta kasnije i Juventus je skoro zabio, također preko protivničkog igrača. Domaći stoper vraćao je loptu vrataru Mussoi u gužvi, nisu se razumjeli, a lopta je srećom po Udinese otišla pored gola.

Nastavili su gosti s pritiskom nakon toga, Ronaldo i Dybala su imali dobre pokušaje, a do gola zasluženo dolaze pred kraj prvog poluvremena kada je sjajno pogodio De Ligt. Nakon duge akcije došao je do prostora na dvadesetak metara i snažnim udarcem pogodio za 1:0 Bianconera.

Podcjenjivanje u drugom poluvremenu

U drugo poluvrijeme kao da su Bianconeri ušli opuštenije, nadajući se da će mirno privesti susret kraju, a Udinese je sve više počeo preuzimati kontrolu u sredini terena. U 51. minuti iskoristio je nesigurnost Juventusove obrane koja je bila vidljiva kroz cijelu utakmicu. Semma je lijepim ubačajem pronašao Iliju Nestorovskog u sredini, a bivši napadač Inter Zaprešića fantastično pogađa glavom za 1:1. Nije to bio jednostavan udarac, ali Nestorovski je u letu glavom neobranjivo pogodio.

Nakon gola Udinese je sljedećih desetak minuta preuzeo kontrolu i imao nekoliko solidnih poluprilika. Doduše, nedostajalo je mirnoće kod zadnjeg dodavanja, a onda je Juventus ponovno zavladao terenom.

Ipak, nikako nisu mogli probiti čvrstu obranu domaćina, a Udinese je svoju jednu kontru dočekao u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon sudara dvojice igrača na sredini, Fofana je uzeo loptu na centru, sjurio se prema golu, sjajnom varkom riješio se igrača i mirno pogodio za prvu domaću pobjedu Udinesea nad Juventusom nakon 10 godina.

Juventus ima šest bodova više od Atalante tri kola prije kraja, a do kraja prvenstva igra protiv Sampdorije, Cagliarija i Rome.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više