UFC Fight Night 99: Mousasi želi poravnati račune s Hallom, debitira bivši Bellatorov prvak

Foto: FightChannel

NAKON UFC-a 72 iz 2007. godine, UFC će se 19. studenog po drugi puta vratiti u Sjevernu Irsku. Priredba u Belfastu bit će predvođena revanšom između ponajboljih boraca srednje kategorije – Gegarda Mousasija (40-6-2) i Uriaha Halla (12-7-0).

Trebali su ovaj event predvoditi velteraši Dong Hyun Kim i Gunnar Nelson, no islandski je borac zbog ozljede bio prisiljen otkazati nastup. Zamjena za Kima se nije ni tražila, već mu je obećan nastup na nekoj od nadolazećih priredbi. U konačnici su cijelu stvar spasili Mousasi i Hall koji će nakon rujna 2015. ponovno odmjeriti snage.

Podsjetimo, na eventu u legendarnoj Saitama Areni, Hall je atraktivnim nokautom početkom druge runde zaustavio bivšeg Strikeforceovog prvaka i tako njegovom omjeru pridodao šesti poraz u karijeri koja danas broji 48 nastupa.

Očekivalo se kako će “Prime Time” nakon ove pobjede napokon uhvatiti konstantu i nanizati pobjede kojima bi opravdao ogromni ‘hype’ iz 17. sezone The Ultimate Fightera, no atraktivni je udarač u iduća dva nastupa ubilježio poraze od Roberta Whittakera i Dereka Brunsona. S druge strane, “The Dreamcatcher” se ekspresno oporavio i s tri pobjede u nizu (Thales Leites, Thiago Santos i Vitor Belfort) podsjetio na svoje najbolje dane, a samim time i došao na korak bliže borcima koji bi mogli očekivati poziv za idućeg izazivača.

U sunaslovnoj borbi večeri rukavice će ukrstiti Ross Pearson (19-12, 1 NC) i Stevie Ray (19-6). Nije ni ovo bio meč planiran za ovaj event. Naime, engleski se borac originalno trebao susresti s Jamesom Krauseom u borbi predviđenoj još za srpanj ove godine, a do održavanja njihovog meča nije došlo ni ovoga puta. Krause je morao zbog ozljede otkazati nastup, a kao zamjena je uskočio Ray kojemu će ovo biti peti ulazak uktogon i prilika za četvrtom pobjedom pod okriljem najjače MMA promocije. Pearson pak, nakon poraza od Willa Brooksa i Jorgea Masvidala, očajnički traži povratak na pobjedničke staze.

U glavnom dijelu eventa gledat ćemo i UFC debi Alexandera Volkova (26-6), bivšeg Bellatorovog i M-1 prvaka, kojem će se ovom prigodom suprotstaviti Timothy Johnson (10-2), teškaš kojeg ste imali prilike pobliže upoznati u Zagrebu kada je u svom posljednjem nastupu pobijedio Marcina Tyburu.

Večer u glavnom gradu Sjeverne Irske otvorit će Artem Lobov (12-12-1, 1 NC), timski kolega Conora McGregora, kojeg će u oktogonu dočekati karizmatični Japanac Teruto Ishihara (9-2-2).

UFC Fight Night: Mousasi vs. Hall 2 ne propustite 19. studenog na Fight Channel PPV-u. Izravan prijenos priredbe počinje u 22:00 sata.



UFC Fight Night: Mousasi vs. Hall 2

Gegard Mousasi vs. Uriah Hall
Ross Pearson vs. Stevie Ray
Timothy Johnson vs. Alexander Volkov
Artem Lobov vs. Teruto Ishihara
 

Pročitajte više