UFC

UFC-ova zvijezda: Došao sam u Švedsku bez novaca, nisam imao što jesti

Foto: Getty Images/Gulilver Image

KHAMZAT Chimaev jedna je od najvećih zvijezda UFC-a. Švedski borac čečenskog podrijetla u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji debitirao je prije pola godine. Uskoro će dobiti šansu za napad na pojas, ali sve donedavno život mu je išao u sasvim drugom smjeru.

"Bilo mi je 19 kad sam stigao u Europu, u Švedsku. Nisam imao ništa u džepu, nisam imao što jesti. Sad je drugačije. Imam novac, imam puno toga, ali me ništa neće promijeniti. Još uvijek sam isti Khamzat i to ću biti zauvijek. Za drugo ne znam", rekao je u razgovoru za američke medije.

Chimaev se u Švedskoj počeo baviti hrvanjem slobodnim stolom, a u profesionalnoj karijeri upisao je 23 pobjede bez poraza. U 2017. godini odradio je prvu MMA borbu. U tri amaterske i devet profesionalnih borbi još ne zna za poraz, a svih 12 pobjeda ostvario je prekidom.

U UFC-u je debitirao u srpnju ove godine. Unutar samo deset dana upisao je dvije pobjede i tako postavio rekord moderne ere UFC-a, a još jednom se borio i u rujnu. Slijedi mu borba s Leonom Edwardsom u siječnju. U slučaju pobjede, očekuje se kako će dobiti borbu za pojas prvaka u welter kategoriji.

Pročitajte više