Uhićena dvojica napadača na Hajdukove igrače

Foto: Hina

SPLITSKA policija jučer je uhitila dvojicu 22-godišnjaka iz Splita i Omiša zbog sumnje da su prije četiri dana napali igrače Hajduka kod Starog placa. 
 
Službenih informacija zasad nema, navodno ih je policija otkrila pregledom snimaka videonadzora okolnih objekata. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o okorjelim torcidašima, koji su već prijavljivani zbog navijačkih nereda.
 
Noć su proveli u pritvoru, u tijeku je kriminalističko istraživanje. Završetak policijske obrade očekuje se u ranim popodnevnim satima kada bi trebalo biti poznato za što će ih konkretno teretiti. Pretpostavlja se da će ih privesti na saslušanje u Prekršajni sud u Splitu uz optužni prijedlog za remećenje reda i mira.
 
Kako doznajemo od izvora bliskog uhićenim torcidašima, brane se da nisu počinili djelo, odnosno, da nisu sudjelovali u napadu na igrače Hajduka. Osumnjičenik iz Omiša navodno ima i dokaz, video snimku koja bi trebala pokazati da u trenutku napada uopće nije bio u blizini Starog placa.  
 
 

 
Podsjetimo, dan nakon poraza u derbiju od Dinama (1:2) petorica Hajdukovih nogometaša šetala su centrom grada kada su nezadovoljni navijači kritizirali Saida, napadača splitskog kluba. Said je ušao s njima u raspravu, suigrači su stali u Saidovu zaštitu, a u naguravanju s navijačima napadač Hajduka Marco Futacs dobio je udarac u glavu. 
 

Pročitajte više