UKIĆ LJUT NA IZBORNIKA "On priča da se meni zahvalio, ali to nije istina"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON očajnog starta hrvatske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i poraza od Nizozemske (61:68) i Italije (64:80) mnogi su se pitali zašto izbornik Ivica Skelin nije pozvao iskusnije igrače. 
 
Skelin je, pak, krenuo u smjenu generacije i u ranijim izjavama poručio da se zahvalio veteranima predvođenim dugogodišnjim kapetanom Rokom Ukićem.
 
"Živcira me cijela ta situacija jer su stvari krivo prezentirane. Izbornik i ljudi u Savezu govore da su se oni meni zahvalili, što nije točno. Ja sam se zahvalio njima, odnosno, oprostio od reprezentacije jer sam procijenio da više ne mogu igrati. Da je to tako postavljeno, sada nitko ne bi postavljao dodatna pitanja. Mene se ne treba zazivati jer su moji dani u reprezentaciji završeni, sigurno neću zaigrati u ovim kvalifikacijama. I tu svaka priča završava", rekao je Ukić, vidno razočaran odnosom izbornika i HKS-a prema njemu.
 
"Ako su to već htjeli napraviti, onda su me kao čovjeka s najviše nastupa za reprezentaciju, najviše asistencija i drugog strijelca mogli pozvati na centar, dati mi cvijeće i reći ‘hvala’. Kao što to se radi u cijelom svijetu", dodao je za Sportske novosti.
 
Ukić je prokomentirao i da ne razumije cilj koji je postavljen jer smatra da će cijela jedna generacija biti prestara 2021. godine, a posebno ga boli što bi Hrvatska zbog takvog razmišljanja mogla propustiti i Svjetsko prvenstvo 2019. godine i Olimpijske igre 2020. godine.
 

Pročitajte više