Ukić zbog kontuzije bubrega hitno prebačen u bolnicu

NAKON stravičnog pada našeg košarkaša Mateja Mamića koji je proteklih dana paralizirao sportsku javnost, s europskih parketa stigla je još jedna šokantna vijest. Roko Leni Ukić je za vrijeme prvenstvene utakmice njegove Tau Ceramice zaradio ozljedu bubrega te se još uvijek nalazi u bolnici Santiago.

Roko je tijekom jednog prodora pao na parket, a kako mu je ruka ostala iza, svom snagom si je nabio lakat u bubreg. Kako se navodi na službenim stranicama Tau Ceramice, Roko će sljedećih osam dana provesti u krevetu, iako se doktori bore i s njegovom velikom željom da otputuje s ekipom u Treviso na euroligaški susret s Benettonom.

Roko se nakon opasnog pada podigao i hrabro nastavio utakmicu; pogodio je dva slobodna bacanja, ubacio čak 10 poena, no po dolasku kući otkrio je krv u mokraći te je hitno prebačen u bolnicu.

Prema riječima klupskog liječnika Alberta Fernandeza, Roku je dijagnosticirana kontuzija bubrega, a zadobio je i nekoliko hematoma po tijelu. No, liječnici su optimistični, kao i naš reprezentativac, koji prema najnovijim vijestima iz španjolske očekuje svoj skori povratak na teren.

Novopostavljeni trener Tau Ceramice i jedan od najboljih europskih šutera ikad, Splićanin Velimir Perasović, na svom debiju u Treisu, osim na Ukića ne može računati niti na ozlijeđene Sergia Vidala i Jordia Grimaua. Tako će prema Trevisu s Perasovićem krenuti tek devet igrača, među kojima i junior Gaizka Gorospe.

Pročitajte više