Transferi

United će dovesti Džeku ako ne uspije dovesti Mandžukića

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER UNITED pripremio je rezervni plan ako u siječnju ne uspije dovesti Marija Mandžukića, otkriva britanski Mirror.

Britanci pišu da će se velikan s Old Trafforda u tom slučaju okrenuti dovođenju Edina Džeke iz Rome. Džeko je već igrao u Premierligi; nosio je dres Unitedovog gradskog rivala Cityja. Budući da ima 33 godine, odšteta koju bi United morao platiti za njega ne bi bila prevelika. 

U Unitedu već tjednima pokušavaju dogovoriti Mandžukićev transfer nakon što su u klubu shvatili da im je napadački dio momčadi najslabiji. Trener Ole Gunnar Solskjaer imao je problema s ozljedama napadača i njegova momčad postigla je samo 16 golova u prvih 12 kola Premierlige. Međutim, Juventus je zasad težak pregovarač oko odštete i Mirror piše da se interes Uniteda za Mandžukića polako hladi.

Džeko je u Cityju zabio 72 gola u 189 nastupa od 2011. do 2015. godine. Postigao je dva gola Unitedu u pobjedi Cityja 6:1 te izjednačujući gol za 2:2 u pobjedi 3:2 protiv QPR-a za titulu kluba s Etihada 2012. godine.

Embed from Getty Images

Pročitajte više