United ga je kao klinca doveo za 100 tisuća eura i kuću, a sada za njega nudi rekordne milijune

Foto: Guliver Image/Getty Images

PAUL POGBA (23) Juventusov veznjak, jedan od najtraženijih i najskupljih nogometaša na tržištu, u Torino je prije četiri godine došao iz Manchester Uniteda, koji za njega nudi engleski rekordan iznos kako bi ga vratio. 

Pogba je lao 16-godišnjak došao u Unitedovu omladinsku školu iz Le Havrea, a prelazak je bio kontroverzan, jer predsjednik francuskog kluba optužio je obitelj Pogba za pohlepu, a United da je igrača oteo tako što je Paulovim roditeljima dao 87 tisuća funti i kuću.
 
Tri godine poslije, u ljeto 2012., nakon samo tri utakmice za seniorsku momčad, Pogba napušta United i odlazi u Juventus kao slobodan igrač. Alex Ferguson ovako ga je ispratio: "Nije pokazao nimalo poštovanja prema ovom klubu. Sretan sam što će nogometaši koji se ovako ponašaju, to nastaviti daleko od nas."

Ali sada, nakon što je Pogba s Juventusom osvojio četiri uzastopna talijanska naslova i postao jedan od najboljih nogometaša svijeta, United želi vratiti Pogbu, a kako bi pobijedio Barcelonu, spreman je za njega ponuditi engleski rekord, 60 milijuna funti. Engleski mediji pišu da je osnovna odšteta Juventusu 48 milijuna, dok je 12 obuhvaćeno bonusima na osnovu Unitedovih uspjeha i Pogbinih nastupa.
 
Tako bi Manchester srušio dosadašnji rekord koji je postavio prije dvije godine, kada je Realu za Angela Di Mariu platio 59.7 milijuna funti. 

Pročitajte više