United Klincu zvanom 200 posto, plaću diže 900 posto: Školarcu 150 tisuća kuna tjedno

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARCUS RASHFORD (18) za fantastična prva dva nastupa u seniorskoj momčadi Manchester Uniteda bit će nagrađen višestrukim povećanjem plaće.

S aktualnih tisuću i pol funti minimalca, koliko zarađuje prvim profesionalnim ugovorom potpisanim na 17. rođendan i koji vrijedi do ljeta 2017., poboljšanjem će tjedno zarađivati 15 tisuća funti.
 
Mladi napadač zaludio je englesku, ali i svjetsku nogometnu javnost učinkom u prve dvije utakmice za United. 

Prvo je u četvrtak u debiju s dva gola donio preokret i pobjedu za prolazak u Europa Ligi protiv Midtjyllanda (5:1), da bi tri dana kasnije dijete Uniteda rođeno u Manchesteru, u prvenstvenom debiju svom klubu donijelo pobjedu u derbiju protiv Arsenala (3:2) s također dva postignuta gola.

Dvije utakmice, četiri gola iz pet udaraca na gol i jedna asistencija. "Nije loše" za golobradog klinca, koji izgleda još mlađi nego što je i koji je na pitanje kako će proslaviti dva gola Arsenalu, odgovorio "Nikako, sutra imam kontrolni iz kemije".
Zbog duplog poentiranja u obje utakmice, dobio je nadimak "Klinac 200 posto", a sada će se osladiti 900 posto većom plaćom. Ali i da do kraja sezone više ne zaigra za United, već je na dvije spomenute utakmice zaradio 13 dosadašnjih plaća, s obzirom da je za po dvije pobjede i dva seniorska nastupa dobio ukupno 20 tisuća funti.

Pročitajte više