Lige petice

United želi još jednog igrača iz Nizozemske

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED ovog je ljeta dobio "nizozemski štih". Na klupu je sjeo Erik ten Hag, koji je sa sobom iz Ajaxa povukao stopera Lisandra Martineza i krilnog napadača Antonyja, dok je iz Feyenoorda stigao lijevi bek Tyrell Malacia. Ove tri donedavne zvijezde lige Eredivisie klub je platio više od 160 milijuna eura. 

No Ten Hag se tu ne planira zaustaviti. Njegova iduća želja je Cody Gakpo, 23-godišnji krilni napadač nizozemske reprezentacije i PSV-a, koji trenutno igra u formi života. Gakpo je u posljednjih osam nastupa za klub i reprezentaciju zabio osam golova i namjestio šest.

Za razliku od Antonyja, radi se o dešnjaku koji igra na suprotnoj strani, tj. lijevom krilu. Rođen je u Eindhovenu i od svoje osme godine član je PSV-a, za koji ove sezone ukupno ima 13 golova i devet asistencija u 11 nastupa. Gakpo je navodno ovog ljeta odbio United nakon savjeta izbornika Louisa van Gaala, koji mu je ukazao na važnost stabilne minutaže do Svjetskog prvenstva. Engleski mediji pišu kako bi se transfer mogao realizirati nakon njega, odnosno u siječanjskom prijelaznom roku.

Pročitajte više