Ususret ždrijebu za Euro 2012.: Potencijalna skupina Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija i Crna Gora

U NEDJELJU nešto nakon 12 sati u Varšavi bit će svečanim ždrijebom određene kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2012. godine koje se igra u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvatska je, kao i za ždrijeb kvalifikacija SP-a, postavljena kao nositelj skupine. U prvom "potu" su još uz Hrvatsku Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Francuska i Rusija.

Reprezentacije iz drugog šešira su Grčka, Češka, Švedska, Švicarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunjska, a iz trećeg Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Irska, Škotska, Sjeverna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina.

U četvrtom su Slovenija, Latvija, Mađarska, Litva, Bjelorusija, Belgija, Wales, Makedonija i Cipar; u petom Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Armenija, Kazahstan i Lihtenštajn te naposljetku u šestom Azerbajdžan, Luxembourg, Malta, Farski Otoci, Andora i San Marino.

Ono što je posebno interesantno, vidjevši kako su reprezentacije poredane, jest to što je moguće da kuglice spare bivše jugoslavenske reprezentacije u nekakvu balkansku skupinu koja bi izgledala ovako: Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija i Crna gora.

Ukoliko bismo pokušali sastaviti najlakšu skupinu za našu reprezentaciju, onda bi to bila zasigurno ona s Rumunjskom, Izraelom, Ciprom, Lithtenštajnom i eventualno San Marinom, ukoliko se oformi skupina od šest reprezentacija.

S druge strane, ima nekoliko varijanti najteže skupine, a evo jedne od njih. Ona bi uključivala Dansku, BiH, Mađarsku, Albaniju i Azerbajdžan.

Pročitajte više