Uvjerljiva pobjeda Tottenhama, prvo slavlje Evertona, West Ham upisao novi poraz

Foto: EPA-EFE

ODIGRANO je pet utakmica subotnjeg programa 2. kola Premier lige, a kao kod otvaranja prvenstva, nije bilo velikih iznenađenja. 

U prvoj utakmici dana, Cardiff i Newcastle su upisali prve bodove ove sezone nakon poraza u prvom kolu odigravši 0:0 u Walesu. Newcastle je mogao doći do sva tri boda u završnici, ali je Brazilac Kenedy promašio jedanaesterac u posljednjim trenutcima dvoboja.

Od ostalih utakmica, izdvajamo uvjerljivu pobjedu Tottenhama i novi poraz West Hama. Spursi su na Wembleyju porazili Fulham s 3:1, a mogli su slaviti i s većom razlikom da vratar gostiju Fabri nije obranio neke izgledne prilike. 

Tottenham je stigao u vodstvo u 43. minuti nakon prekrasnog udarca Lucasa Moure s ruba šesneasterca. Imao je i Fulham svojih prilika, Aleksandar Mitrović je početkom drugog dijela pogodio vratnicu, a iskupio se dobrim snalaženjem u kaznenom prostoru u 52. minuti kada je poravnao rezultat na 1:1.

Prednost domaćinima je vratio Kieran Trippier, sjajnim golom iz slobodnog udarca, na sličan način na koji je zabio Hrvatskoj u četvrtfinalu SP-a. Pitanje pobjednika riješio je Harry Kane tri minute kasnije koji je napokon uspio zabiti pogodak u kolovozu nakon 15 utakmica suše u tom mjesecu sezone. 

Drugi poraz West Hama

Novi poraz upisala je ekipa West Hama, ovoga puta kod kuće na olimpijskom londonskom stadionu. Nakon poraza 4:0 u prvom kolu kod Liverpoola, sada su izgubili 2:1 od Bournemoutha u utakmici gdje su unatoč većem posjedu imali jednak broj udaraca u okvir gola kao i gosti. (5)

Marko Arnautović pogodio je u 33. minuti iz jedanaesterca za West Ham, ali u razdoblju od 60. do 66. minute Bournemouth radi preokret golovima Calluma Wilsona i Stevea Cooka te tako odnosi sva tri boda iz Londona. West Ham igra jako loše, imaju dva poraza unatoč dolasku 10 novih igrača ovoga ljeta pod novim menadžerom Manuelom Pellegrinijem.

U ostalim dvobojima, Everton je kod kuće pobijedio Southampton 2:1, a ponovno je zabio Brazilac Richarlison što mu je već treći pogodak u ove dvije utakmice. Stigao je za 40 milijuna funti iz Watforda, a mnogi su smatrali kako je Everton previše platio za dolazak 21-godišnjaka.

Leicester je poput Evertona stigao do prve pobjede ove sezone nadjačavši Wolverhampton 2:0, unatoč crvenom kartonu Jamiea Vardyja. 

Danas se od 18:30 još igra derbi kola između Chelseaja i Arsenala, sutra igraju Manchester City i Huddersfield, Burnley i Watford, Brighton i Manchester United, a kolo se završava u ponedjeljak utakmicom Crystal Palacea i Liverpoola.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više