Ništa od iznenađenja: Dinamo u zadnjih 20 minuta slomio Filijalu

Foto: Hina

18. PUT u 19. međusobnom okršaju Dinamo je slavio protiv Lokomotive. U 18. kolu HNL-a Filijala je pala s 3:1.
 
> Mamić nahvalio Ćorića: "Može biti Dinamova prevaga"
 
Lokomotiva je u dvoboju s Maticom bila bolja momčad 60-ak minuta, no kao po običaju iz međusobnih dvoboja pala je u završnici susreta. 
 
Rog već u petoj minuti načeo Lokose
 
Početak uopće nije nagovještavao uzbudljivu utakmicu - Dinamo je poveo već u petoj minuti kada je Lokomotivin Andrijašević izgubio loptu, a Pivarić proigrao Roga, koji je sjajnim udarcem s 15 metara matirao Zeleniku.
 
Lokomotiva se vratila sretnim golom
 
Međutim, pet minuta prije kraja prvog poluvremena Lokomotiva je sretno stigla do izjednačenja. Bručić je gurnuo loptu u prostor za Grezdu koji je pucao iskosa s desetak metara, a lopta se od bloka odbila i prevarila Eduarda, pa je Mamićeva momčad na poluvrijeme od malobrojne publike ispraćena zvižducima.
 
 
 
Gosti mogli šokirati Dinamo 
 
Očekivala se ofenziva Modrih na startu drugog dijela, no gosti su bili opasniji. Andrijašević i Bartolec su mogli šokirati Dinamo, no prvi je bio neodlučan u dobroj situaciji, a drugome je Eduardo obranio udarac s ruba kaznenog prostora.
 
Rog drugim golom slomio Lokose, pobjedu potvrdio Ćorić prvim golom nakon tri mjeseca
 
Dvije velike prilike Dinama "skinuo" je Zelenika prije nego što ga je drugi put na utakmici matirao Rog. Dinamov junak pobjegao je braničima, zaobišao vratara Lokomotive i uz manje poteškoće vratio vodstvo prvaku.
 
Pobjedu Dinama potvrdio je Ćorić, koji je ranije zamijenio Pavičića, preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora. Ćoriću, koji je nezadovoljan statusom na Maksimiru, ovo je drugi gol u sezoni i prvi nakon više od tri mjeseca.
 
Ovom pobjedom Dinamo se uoči derbija s Hajdukom vratio na drugo mjesto s dva boda manje od Rijeke, te bodom više od svog sljedećeg suparnika.
 
 

Pročitajte više