VIDEO Nestvarne slike iz Leicestera: Više od 240 tisuća ljudi na paradi za prvake

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image, Twitter

LEICESTER, engleski grad od oko 350 tisuća stanovnika najvećom feštom u povijesti proslavio je osvajanje naslova prvaka u Premiershipu.

Leicester City je pod vodstvom Claudija Ranierija postao senzacija tek završene sezone nakon što su već na zimu zasjeli na vrh ispred puno većih i daleko skupljih engleskih klubova. Nevjerojatnim uspjehom šokirali su nogometni svijet, a za "Lisice", koje su se prije godinu dana jedva spasile ispadanja iz lige, danas znaju u gotovo svakom kutu svijeta.

Ulice Leicestera su od jutra pune ljudi, obojane plavim dresovima i zastavicama, slikali su se novi murali u čast sjajne Ranierijeve momčadi, pjesma je odjekivala gradom, a piva tekla u potocima...

U 16 sati po lokalnom vremenu gradom je krenuo autobus sa igračima i vodstvom Leicester Cityja, sve do Victoria Parka gdje ih je dočekalo više od 100 tisuća navijača. Prema navodima lokalnih medija i novinara Sky Sportsa, ukupno je na ulicama, trgovima i Victoria Parku tijekom slavlja bilo više od 240 tisuća ljudi, a scene su bile nevjerojatne. Pogledajte sami!

 

 

 

 

Pročitajte više