TKO ĆE KOME... Mišić zabio Osijeku za pobjedu Rijeke, Radonjić spasio Lokose u Puli

Foto: Hina

TKO ĆE KOME, nego svoj svome. Taj već pomalo klišeizirani izraz najbolje opisuje dvije uvodne utakmice nedjeljnog programa u 3. kolu HNL-a. Josip Mišić svoje je nogometno ime u domaćim okvirima stvorio u Osijeku, a sad mu je presudio golom u 40. minuti, Rijeka je slavila u Gradskom vrtu pred oko 3000 gledatelja i skočila na vrh HNL-a nakon tri utakmice s maksimalnih devet bodova. Dejan Radonjić, koji se pak na hrvatskim travnjacima afirmirao u dresu Istre, "svom" klubu zabio je u drugom poluvremenu i spasio bod Lokomotivi.

Istra se dočepala prvih bodova u tekućoj sezoni, ali propustila je iskoristiti umor igrača Lokomotive koji već tjednima igraju u ritmu vikend-četvrtak. Domaćin je poveo na polovici prvog dijela ni iz čega, naime Vanja Iveša ispucao je svijeću na suparnički šesnaesterac, golman gostiju Zagorac loše je istrčao i sudario se s vlastitim igračem, Theophilus Solomon dočepao se lopte i lakoćom ju pospremio u gornji dio Zagorčeva gola.

Dejan Radonjić ušao je u nastavku i dobio gromoglasan pljesak s tribina Alda Drosine, a on je uzvratio Demonima na ukazanom poštovanju ne proslavivši svoj gol u 72. minuti. Karlo Bartolec probio je po desnoj strani i ubacio sjajnu loptu na peterac, a Radonjić je zabio kako on to najbolje zna, nadvisio je domaće braniče na metercu i glavom pospremio loptu iza Vanje Iveše. Utakmicu je pred 700 gledatelja na stadionu Aldo Drosina vodio Andrej Burilo iz Osijeka.

3. kolo HNL-a:

Osijek - Rijeka 0:1(0:1)
Istra 1961 - Lokomotiva 1:1(1:0)

Uoči utakmica:


Osijek će ugostiti Rijeku u dvoboju neporaženih momčadi dosad u HNL-u, a Istra 1961 u Puli će pokušati osvojiti prve bodove ove sezone.

Pročitajte više