Francuska pregazila Srbiju u Areni

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

IAKO smo se nadali da će Srbija možda moći pomoći Hrvatskoj i iznenaditi Francusku u 3. kolu drugog kruga Europskog prvenstva, to se nije dogodilo. Ne samo da se nije dogodilo nego nije bilo ni blizu.

Brutalna Francuska je s pola gasa slavila 39:30 i Hrvatska sada za plasman u polufinale u srijedu mora pobijediti Francuze, a tek ćemo vidjeti kojom točno razlikom. Ako Bjelorusija iznenadi Švedsku, bit će nam dovoljna bilo kakva pobjeda. Ako se to ne dogodi, Červarova momčad morat će pobijediti Francusku tri razlike, u slučaju da zabije manje od 22 gola ili dva razlike, ako zabije više od 22 gola.

Rezultati by SofaScore


Večerašnja utakmica trajala je 15-ak minuta. Francuzi su ušli pomalo neodgovorno u susret, a raspoloženi Srbi su golom Nenadića u 11. minuti imali vodstvo 6:4. Šest minuta kasnije bilo je 10:7 za Francusku i priči je bio kraj.

Od tog trenutka pa do kraja, susret je ličio na sparing Francuske i neke trećerazredne momčadi. Francuzi su radili što su htjeli sa Srbima i samo zahvaljujući njihovoj nonšalanciji u obrani su primili čak 30 golova. To se sigurno neće dogoditi protiv Hrvatske.

Nikola Karabatić je do poluvremena zabio četiri gola pa nastavak odgledao s klupe. Didier Dinart je u nastavku dao priliku igračima iz drugog plana i zapravo je fascinantna širina koju francuska rukometna reprezentacija posjeduje.


Ulazilo je s krila, iz kontri, s vanjskog, a pred kraj utakmice Francuzi su počeli odigravati i revijalne akcije za, nažalost, malobrojnu publiku. Iako, bolje da je što manje hrvatskih navijača uživo svjedočilo igri Francuza.

Jovica Cvetković je prije utakmice pozivao Hrvate da ih podrže protiv Francuske, no ne bi mu pomogao ni cijeli Balkan da se kojim slučajem našao večeras u Areni. Ma, da je Srbija igrala svih 60 minuta s igračem više ne bi pobijedila Dinartovu momčad.

Srbija je sigurno najslabija momčad na ovom prvenstvu i nema sumnje da će Francuska imati puno, puno teži zadatak protiv puno čvršće i ozbiljnije hrvatske obrane i momčadi, općenito.


No, rješenja kojima raspolažu Francuzi u svakom trenutku utakmice su naprosto fascinantni. Ako niste znali, Francuskoj je ovo 17 uzastopna pobjeda na velikim natjecanjima. Prošle godine su kod kuće na SP-u dobili svih devet utakmica, a na jako dobrom putu su da to ponove i na ovom prvenstvu.

Jedina dobra vijest za Hrvatsku, a loša za Francusku jest činjenica da se prvi golman Vincent Gerard ozlijedio sredinom prvog poluvremena te je sa zamotanom šakom pratio ostatak utakmice na klupi. Koliko je ozljeda ozbiljna tek ćemo saznati, ali nije djelovao pretjerano zabrinuto.

Najefikasniji u redovima Francuske bili su Luka Karabatić i Raphael Caucheteux s po sedam golova, a po četiri su zabili Nikola Karabatić i Kentin Mahe. Srbiju je predvodio Nemanja Zelenović sa sedam golova, a Nenadić je dodao šest.

Srpski golmani imali su 12, a francuski 13 obrana.

Pročitajte više