Vaida s Australkom Lay, Primorac i Boroš slobodni u prvom kolu

STOLNOTENISAČICA Cornelia Vaida igrat će u 1. kolu Olimpijskog turnira s Australkom Jiang Feng Lay, dok su Tamara Boroš i Zoran Primorac slobodni u prvim kolima i saznali su tek moguće protivnike.

Dvadesetjednogodišnja Vaida dobila je protivnicu Kineskinju sa australskom putovnicom od koje je tijesno izgubila na Svjetskom prvenstvu u Dohi, no Lay zadnjih godinu dana ne igra na vrhunskim turnirima.

Izbornik ženske reprezentacije Neven Cegnar smatra da Vaida može proći Lay, a potom bi u drugom kolu igrala sa Nijemicom Elke Wosik, što je također dobar ždrijeb.

Vaida će sa Lay igrati već prvoga dana Igara, 14. kolovoza, a njihov dvoboj u dvorani Galatsi počinje u 17 sati po hrvatskome vremenu. Tamara Boroš je kao nositeljica slobodna u prva dva kola, a u 3. će 17. kolovoza u 12 sati igrati ili sa Rumunjkom Otiliom Badescu ili sa Izraelkom Kravčenko.

Daljni ždrijeb nudi Bjeloruskinju Viktoriju Pavlovič ili Nijemicu Nicole Struse. Zoran Primorac je kao nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom ide na pobjednika dvoboja Miličevića iz BiH i Australca Lavalea. Nažalost, ni ovaj puta naš najbolji stolnotenisač nije imao sreće u ždrijebu, jer mu 3. kolo donosi drugoga igrača svijeta Kineza Ma Lina.

Par Tamara Boroš - Cornelia Vaida je slobodan u 1. kolu, a potom će najverovatnije igrati sa Čehinjama Vavroncovom i Strbikovom. Taj dvoboj na programu je 16. kolovoza, a u slučaju pobjede daljni ždrijeb nudi bivše europske prvakinje Mađarice Batorfi i Toth.

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više