Valderrama mahao sucu novčanicama pred nosom!

ČUPAVI kolumbijski nogometaš Carlos Valderrama priredio u je neviđeni skandal na utakmici njegova Atletica iz Barranquille protiv Americe iz Calija (1:3).

Valderrama, inače prvi asistent treneru momčadi Atletica, totalno je izgubio kontrolu u nakon što je sudac utakmice Oscar Julian Ruiz sudio penal za suparničku momčad pri vodstvu njegova kluba 1:0 u Barranquilli. Nakon što je igrač gostiju Jorge Rojas pretvorio najstrožu kaznu u izjednačenje, Valderrama je skočio s klupe uputivši se prema sucu.

Snop od oko 50.000 kolumbijskih pesosa (25 dolara) Valderrama je izvadio iz džepa, primio u ruku i krenuo s njim mahati sucu pred nosom, sugerirajući mu da se dao podmititi. Nažalost, reakcija legende kolumbijskog nogometa, koji je bio kapetan kolumbijske reprezentacije na tri svjetska prvenstva, izazvala je pravu pobunu na tribinama  pa su navijači Atletica krenuli u obračun s gostima.

Desetak navijača je ozlijeđeno, a još ih je najmanje toliko privedeno. Na kraju, America je slavila pobjedu 3:1, a Valderramu su jake policijske snage morale otpratiti sa stadiona na kojem su bjesnili navijački obračuni. Tim je porazom Atletico izgubio priliku za doigravanje najboljih osam kolumbijskih momčadi.

Legendarna se desetka nije smirila ni po svršetku incidenta nazvavši suca “lopovom”!

"Carlos je bio moj idol. Svojim ponašanjem sada me posve neugodno iznenadio",  izjavio je Ruiz, inače sudac koji je Kolumbiju predstavljao na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj prošle godine.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više