Van Gaal na reternu: I Jovetić je zabio iz ofsajda!

BAYERNOV trener Louis van Gaal odaslao je ''retern'' svima onima koji tvrde da je njegova momčad nezasluženo prošla Fiorentinu u osmini finala Lige prvaka.

Takva stajališta, dakako, prvenstveno zauzimaju igrači Fiorentine, kao i njezin trener Cesare Prandelli, koji tvrdi da je odlučujući trenutak obje utakmice bio drugi Bayernov gol na prvoj utakmici u Münchenu, koji je Miroslav Klose postigao iz očiglednog zaleđa.

Tada je i Van Gaal priznao da su suci pogriješili, jer je Klose bio u zaleđu od dva metra, a Bavarci su dobili taj susret 2:1. U Firenci su izgubili 3:2, ali su zbog pogotka više u gostima prošli među osam najboljih.

"Jučer su se iz Fiorentine opet tužili na taj gol koji je u prvom susretu zabio Klose. Međutim, suci su i u Firenci zbog zaleđa trebali poništiti drugi gol Fiorentine, koji je postigao Stevan Jovetić" , izjavio je Van Gaal.

Usporena snimka pokazuje da je nizozemski stručnjak u pravu. Alberto Gilardino, koji je sjajno petom asistirao Jovetiću za taj gol, bio je u zaleđu u trenutku kada je primao loptu.

O samoj utakmici Van Gaal je rekao:

"U svakoj utakmici volim pobijediti. U Firenci smo ostvarili osnovni cilj, prošli smo dalje, ali smo izgubili utakmicu. Usprkos našim pogreškama koje smo radili u obrani, smatram da smo igrali bolje od Fiorentine."

Pročitajte više