Van Gaal: Volio bih voditi Elfa, iznimno poštujem disciplinu njemačkih nogometaša

LOUIS VAN GAAL, nizozemski strateg i trenutačno trener minhenskog Bayerna, sve je jači na riječima kako njegova momčad igra bolje, u Bundesligi i Ligi prvaka.

Prošlog je vikenda, nakon domaće pobjede protiv Hamburga 1:0, Bayern prvi put u sezoni zasjeo na prvo mjesto Bundesligaške ljestvice, dok će se naredni tjedan u Firenci boriti za ulazak u četvrtfinale Lige prvaka. Iz prvog ogleda imaju Bavarci prednost od 2:1.

Za tv postaju DSF Van Gaal je nedavno direktno izjavio kako gaji određenu ljubav spram njemačke nogometne reprezentacije, te da bi jednom prilikom volio doći na vrh Elfa.

"Možda i najveća kvaliteta njemačkih nogometaša je disciplina i koncentracija kroz svih 90 minuta. Rad i disciplinu iznimno poštujem, pa je logično da bih volio raditi u takvom okruženju", rekao je Van Gaal.

Inače, na izborničkoj klupi Elfa u dugoj povijesti nikada nije sjedio stranac (trenutačno je tamo Joachim Löw), no Nizozemac je uzvratio:

"Uvijek postoji prvi put."

Van Gaal ima ugovor s Bayernom do 2011. godine, a inače je u plodnoj trenerskoj karijeri vodio nizozemsku reprezentaciju od 2000. do 2002. godine. Ne može se reći da je imao uspjeha, jer se nije plasirao na Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japan i Južnu Koreju.

Pročitajte više