Van Nistelrooy: Želim s Nizozemskom osvojiti SP, ovo mi je posljednja prilika

U RAZGOVORU za tiražni njemački dnevnik Bild 33-godišnji napadač HSV-a Ruud van Nistelrooy progovorio je o svojim ambicijama na klupskom i reprezentativnom planu.

Van Nistelrooy je pojačao HSV u siječanjskom prijelaznom roku kada je bez odštete stigao iz madridskog Reala, a aktualni ga ugovor za klub s HSH Nordbank Arene veže do lipnja 2011. godine.

"Način na koji sam ovdje primljen i entuzijazam koji vlada u Hamburgu podsjetili su me na Englesku i Old Trafford. Navijači i ljudi općenito su tako ljubazni i prijateljski raspoloženi. Skandiranje “Ruud-Ruud” posljednji sam put doživio u Manchesteru. Mogu reći da me to jako podiglo i motiviralo", rekao je Van Nistelrooy, koji otvara mogućnost suradnje s HSV-om i nakon isteka aktualnog ugovora.

"Moja karijera još nije gotova. U HSV-u mi se pružaju sjajne mogućnosti. Želio bih ovdje odigrati još dvije ili tri dobre godine. Hamburg si je za cilj zadao nastup u Ligi prvaka, a prošlo je i dosta vremena od zadnjeg prvenstvenog naslova (od 1983.). Želimo to promijeniti."

Što se tiče nizozemske reprezentacije, Van Nistelrooy ima također jasan cilj.

"Za mene je to posljednja prilika za osvajanje naslova. Ako će nam svi igrači biti zdravi, sve je moguće. Obično su na takvim turnirima Talijani ili Nijemci korak ispred svih, ali mi to želimo promijeniti", zaključio je bivši napadač PSV-a, Manchester Uniteda i Reala koji je u dresu Oranja postigao 33 gola u 64 odigrane utakmice.

Pročitajte više