HNL

VARAŽDIN - OSIJEK 0:1 Osijek drugi put zaredom slavio u HNL-u

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

OSIJEK je na gostovanju kod Varaždina upisao drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Momčad Nenada Bjelice je u nesadržajnoj utakmici petog kola na stadionu Anđelka Herjavca slavila rezultatom 0:1, a strijelac jedinog pogotka u 16. minuti bio je Mihael Žaper.

Osječani su u susret ušli s namjerom da postignu brzi pogodak. Već u trećoj minuti je Argentinac Ramon Miérez pokušao s desne strane kaznenog prostora, a njegov udarac je nakon dodira obrambenog igrača otišao uz samu vratnicu.

Kriva procjena Zelenike dovela Osijek u rano vodstvo

Pritisak se nastavio i umalo urodio plodom tri minute kasnije kada su se u velikim prilikama našli Ante Erceg i Petar Bočkaj. Prvo je Erceg nakon lijepo spuštene lopte Jugovića pucao iz blizine, ali Oliver Zelenika brani njegov udarac. Obrana vratara Varaždina odbila je loptu do Bočkaja koji je bio sam na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac odlazi daleko od gola domaćih.

Iz odličnog prodora Igora Silve u 15. minuti izrodio se korner iz kojega je Osijek zasluženo došao u vodstvo. Loptu na drugu stativu je pokupio Mihael Žaper koji je glavom pogodio u praznu mrežu. Oliver Zelenika je krivo procijenio let lopte, sudario se sa suigračem i ostao nemoćan u pokušaju obrane.

Nakon gola se Osijek svjesno povukao i čekao vlastitu priliku iz kontranapada. Varaždinci su bezuspješno kružili loptom na Osijekovoj polovici, a to je u 35. minuti navelo domaćeg trenera Samira Toplaka da na zagrijavanje pošalje nekolicinu igrača.

Toplak promjenama bezuspješno pokušavao probuditi svoju momčad

Do kraja nesadržajnog prvog poluvremena vrijedi još istaknuti udarac glavom Ante Ercega koji je bio preslab da bi ugrozio gol Varaždina. Bočkaj je lijepo ubacio na peterac, ali je Erceg neometan neshvatljivo slabo pucao prema golu.

Iako ni prvi dio susreta nije obilovao velikim prilikama i visokim tempom, drugo poluvrijeme ponudilo je još manje sadržaja i dobrog nogometa. Samir Toplak je u veznom redu Kolarića zamijenio Posavcem, ali ta promjena nije urodila željenim plodom.

S početka nastavka valja istaknuti opasan ubačaj Bočkaja na peterac koji je sigurno otklonio Zelenika. Još jednu sigurnu vratarsku reakciju vidjeli smo u 53. minuti kada je Ivušić lako obranio udarac Urate iz slobodnog udarca.

Toplak je i dalje pokušavao izmjenama, uveo je Delića i Benka, ali rasla je Osijekova inicijativa. Momčad Nenada Bjelice htjela je otkloniti pitanje pobjednika drugim pogotkom, ali joj to nikako nije uspijevalo.

Osijek u sljedećem kolu domaćin Gorici, Varaždin gost Hajduka

Pokušavao je raspoloženi Bočkaj ubačajima u sredinu, ali udarci Pilja, Jugovića i Miéreza odsjedali su u bloku. Osječani su drugi pogodak postigli u 83. minuti kada je Kleinheisler lijepo zabio iz blizine, ali je gol poništen zbog opravdanog zaleđa mađarskog nogometaša.

Do kraja susreta je Varaždin pokušavao doći do izjednačenja, ali je sve ostalo na pokušajima, ne i prilikama. Osijek je zasluženo došao do pobjede i isprao gorak okus poraza od Basela u četvrtak navečer.

Osijek je ovom pobjedom na četvrtom mjestu sa sedam bodova prestigao Varaždince koji imaju isti broj bodova. U sljedećem kolu u subotu Osijek je domaćin Gorici, a Varaždin ide na gostovanje kod Hajduka u nedjelju.


SASTAVI

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika, Pellumbi - Stolnik - Memija - Urata, Đurasek - Senić, Mehdikhani  (Delić 59')- Kolarić (Posavec 46') - Drožđek (Petković 81'), Obregon (Benko 59').

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić, Silva - Škorić - Majstorović - Jurčević (Talys 78'), Jugović (Kleinheisler 73') - Žaper, Mierez - Pilj - Bočkaj (Ndockyt 67'), Erceg.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
 
 
 

Pročitajte više