Večeras spektakl: Olimpijski hokejaški turnir otvaraju SAD i Švicarska!

REPREZENTACIJE SAD-a i Švicarske danas će otvoriti olimpijski hokejaški turnir, vjerojatno najiščekivanije natjecanje na Olimpijskim igrama. Znalci tvrde da nas čeka najzanimljivija i najizjednačenija borba za olimpijske medalje do sada, u kojoj će sudjelovati gotovo sve najveće NHL zvijezde.

Zbog turnira je prekinuta NHL liga, a iako se najjače momčadi nisu imale vremena uigrati sa svojim najboljim igračima, sustav natjecanja osigurava da ćemo ipak pratiti spektakl. Naime, od 12 momčadi koje su raspoređene u tri skupine, niti jedna ne ispada u prvom krugu u kojem se igra po sustavu svatko sa svakim. Četiri najboljeplasirane idu direktno u četvrtfinale, dok će ostali razigravati za preostala četiri mjesta. Osim SAD-a i Švicarske, danas ćemo moći pratiti i dvoboje domaćina Kanade i Norveške, a zatim i Rusije i Latvije.

Favoriti...?

Upravo su Rusi na konto dvije svjetske titule objektivno prvi favoriti za osvajanje najviših postolja, tu su, naravno, i Amerikanci, ali i domaćini Kanađani koji će biti posebno motivirani pred vlastitom publikom. Šveđani brane olimpijsko zlato, no teško je od njih očekivati povratak na tron u ovako izjednačenoj konkurenciji.

Uloge pritajenih favorita pripale su Česima, Fincima i Slovacima, ali i Šivcarskoj, odnosno Latviji koje također mogu iznenaditi. Ostatak turnira će "popuniti" Bjelorusija, Njemačka i Norveška. Zbrojeno, favorite je teško ili gotovo nemoguće odrediti, a svaki pokušaj nekih prognoza pada u vodu. Jedno je sigurno, ljubitelje hokeja očekuje prava adrenalinska poslastica.

To po skupinama izgleda ovako:

Grupa A

Kanada
Norveška
Švicarska
SAD

Grupa B

Češka
Latvija
Rusija
Slovačka

Grupa C

Bjelorusija
Finska
Njemačka
Švedska

Pročitajte više