VELIKAN ZOVE KALINIĆA Hrvatski napadač na meti bivšeg prvaka Europe

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI napadač Nikola Kalinić mogao bi promijeniti klub, ali ne i ligu. Igrač Fiorentine tijekom siječnja je bio jako blizu odlaska u Kinu, ali je u posljednjem trenutku odlučio odbiti bogatstvo te ostati na Artemio Franchiju.

Bivši napadač Hajduka ima ugovor s Fiorentinom do 2019. godine, a s obzirom na to da će momčad teško stići do plasmana u Europa ligu sljedeće sezone, čini se kako bi 29-godišnji Kalinić mogao napustiti klub u prijelaznom roku na ljeto.

Hrvatski reprezentativac na meti je Milana, koji sprema veliki povratak s novim kineskim vlasnicima. Talijanski mediji pišu kako Rossoneri slažu jaku momčad za sljedeću sezonu, te kako trener Vincenzo Montella u napadu vidi upravo Kalinića, čija je cijena oko 35-40 milijuna eura. 

Uz Kalinića, velikan sa San Sira volio bi u svojim redovima vidjeti i veznjaka Lyona Corentina Tolissoa. Njega želi gotovo pola Europe, a ugovor s Lavovima ističe mu 2020. godine.

Eventualni Kalinićev dolazak u Milan otvorio bi prostor za gotovo sigurni odlazak Carlosa Bacce. Hrvat je ove sezone u 39 utakmica zabio 19 golova, uz četiri asistencije za Fiorentinu, dok je Kolumbijac postigao 14 pogodaka, uz također četiri asistencije u 29 susreta. 

Također, Kalinić je za Fiorentinu do sada zabio ukupno 32 gola u 81 utakmici, dok je Bacca 34 puta tresao mrežu za Milan u 72 dodasašnja dvoboja.

Pročitajte više