Verbeek čuva mjesto za Viduku

IZBORNIK australskih nogometaša Pim Verbeek izostavio je bivšeg Dinamovog napadača Marka Viduku (33) za preostale tri kvalifikacijske utakmice svoje momčadi za SP 2010. godine.

Verbeek je imenovao proširenu momčad koja uključuje 30 igrača za naredne tri kvalifikacijske utakmice protiv Katara (6. lipnja), Bahraina (10. lipnja) i Japana (17. lipnja), ali na njemu nije bilo Viduke.

"I dalje imamo jedno mjesto slobodno u reprezentaciji i to je mjesto za njega. Nije na popisu radi našeg internog dogovora. On treba sam odlučiti želi li igrati za reprezentaciju u narednim utakmicama. Viduka je i više nego dobrodošao u našu momčad, ali ako donese odluku da više ne želi igrati, onda ćemo ju morati poštivati",  rekao je Verbeek.

Podsjetimo, Viduki ugovor s Newcastleom, novim drugoligašem, ističe u lipnju ove godine, a on još uvijek nije donio odluku hoće li nastaviti karijeru ili će se umiroviti.

Viduka nije nastupio za “socceroose” od Azijskoga kupa 2007. godine, uglavnom zbog učestalih problema s ozljedama.

Njegova se reprezentacija nakon pet odigranih utakmica skupine 1 azijskih kvalifikacija za odlazak u Južnoafričku republiku nalazi na prvome mjestu s 13 osvojenih bodova. "Soccerosima" tako nedostaje još samo jedan bod da bi se i matematički kvalificirali na SP.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više