RUKOMET

Veselin Vujović: Hrvatska će igrati finale Svjetskog prvenstva, znam i protiv koga

Foto: EPA-EFE

VESELIN VUJOVIĆ bio je gost podcasta Rukometnih ikonai i prognozirao ishod Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja. 

Nekad veliki igrač bivše Jugoslavije, olimpijski i svjetski prvak te bivši trener Zagreba i izbornik Slovenije vjeruje da će Hrvatska u Egiptu ostati do kraja turnira. 

Momčad Line Červara, smatra Vujović, igrat će finale SP-a, a siguran je i tko će biti s druge strane terena 

"Hrvatska igrati protiv Norveške u finalu Svjetskog prvenstva. To bih i najviše volio, radi se o dvije najozbiljnije reprezentacije koje imaju različitu školu i stil rukometa", rekao je Vujović.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u prvom krugu igrati protiv Katara, Angole i Japana. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje.  Hrvatska u prvom krugu želi ostvariti maksimalan broj bodova (4) koje prenosi u drugi krug. Prvi susret Hrvatska igra 15. siječnja u 18 sati po hrvatskom vremenu (19 sati lokalno) protiv Japana. Dva dana kasnije u istom terminu slijedi susret s Angolom i 19. siječnja, ponovno u 18 sati, čeka je okršaj s Katarom.

Inače, zbog koronavirusa Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je svakoj reprezentaciji da u Egipat može dovesti 20 igrača.

Igra se u Aleksandriji. Hrvatska na prvenstvo kreće sutra čarterom iz Zagreba.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više