Video - United u četvrtfinalu: Hernandez s dva gola riješio Marseille

MANCHESTER UNITED slavio je 2:1 protiv Marseille i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je prva utakmica na Velodromeu završila bez golova. Dvostruki strijelac za "vragove" na Old Traffordu bio je Hernandez koji je izbliza pospremio dvije lopte u mrežu, dok su Francuzi pred kraj utakmice uspjeli smanjiti nakon autogola Wesa Browna.

> Video - Inter u četvrtfinalu: Makedonski as u posljednjim minutama šokirao Allianz Arenu

Alexu Fergusonu i Unitedu je ovo peto uzastopno četvrtfinale u najcjenjenijem nogometnom natjecanju.

Pred svojim navijačima United je slovio za izrazitog favorita, iako su imali problema s ozljedama, izostao je Vidić, dok je nedavno oporavljeni Nani izdržao sat vremena. Dodatne brige trener Alex Ferguson imat će i nakon ove utakmice jer su igru morali napustiti O`Shea, a Rafael, koji ga je zamijenio u 37., iznešen je s travnjaka u 70. minuti.

Neizvjesnost nije dugo trajala, Manchester je poveo već u petoj minuti utakmice kada je mrežu iz blizine za 1:0 zatresao 22-godišnji meksički napadač Hernandez, zabivši svoj drugi gol u Ligi prvaka. Tomu je prethodila lijepa akcija Nanija i Rooneyja koji mu je proslijedio loptu s lijeve strane na svega nekoliko metara ispred vratara gostiju Mandande.

"Crveni vragovi" dominirali su na terenu gotovo cijelo prvo poluvrijeme, ali Gignac je fantastićčnu priliku propustio u 9. minuti kada se našao sam na 15-ak metara od gola domaćih, ali je prenervozno reagirao i napucao loptu visoko preko gola. Nastavio je United prijetiti, a najopasniji je bio upravo popularni "Chicarito" kojeg je obrana gostiju morala posebnop paziti. Druga prilika za Francuze bila je u 36. minuti kada je glavom pored gola pucao Diawara.

U drugo poluvrijeme nešto je bolje ušao Marseille koji je brzo zaprijetio preko Gignaca i Lucha Gonzalesa, ali obrana Uniteda bila je na mjestu. Rooney i Hernandez pokušali su u 57. minuti još jednom ponoviti scenarij iz pete minute, ali ovaj ih je put obrana Marseillea pročitala. U 62. je u igru ušao Valencia umjesto Nanija, a nešto kasnije Fabio je zamijenio ozlijeđenog Rafaela. To je pozitivno utjecalo na igru Fergusonove momčadi koja je u 75. minuti pobjegla na 2:0, a strijelac je ponovo bio Hernandez. Na sličan način kao kod prvog gola, Meksikanac je zabio gol iz blizine nakon što mu je Giggs poslao lijepu prizemnu loptu s desne strane.

Kada se činilo da je sve bilo gotovo, gosti su uspjeli smanjiti autogolom Browna nakon kornera kojeg je izveo Valbuena u 82. minuti. No, pogodak za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka nisu uspjeli zabiti u posljednjih dvanaest minuta.

Sastavi:

Manchester United: Van der Sar - O`Shea, Smalling, Brown, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Hernandez

Marseille: Mandanda - Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo - M'Bia, Cheyrou -  Lucho Gonzalez, A. Ayew, Remy - Gignac

Pročitajte više