70. ROĐENDAN TORCIDE

VIDEO Baklje gorjele od Knina do Dubrovnika. Pogledajte spektakularno slavlje Torcide

Foto: Pixsell

VELIKO Torcidino slavlje 70. rođendana trajalo je u Splitu tijekom čitavog četvrtka od ranih jutarnjih sati do nešto iza 21 sat.

Najžešći Hajdukovi navijači sinoć su u ponoć spektakularnim vatrometom obilježili godišnjicu osnutka najstarije navijačke skupine u Europi, a proslavu su nastavili i tijekom dana narančastim dimom na Rivi.

Kad je pala noć, Torcida se simbolično u 19:50 okupila na Pjaci odakle je uz desetke baklji te uz pjesmu krenula u korteo gradskim ulicama. Navijači su krenuli prema Bačvicama pa otišli do Gripa, da bi se kasnije ponovno vratili na Rivu, gdje su proslavu završili bakljadom i pjesmom "Sretan nam rođendan!".

Večerašnje slavlje Torcide nije bilo ni blizu spektakularno kao ono jučer u ponoć, ali je nebo iznad centra grada opet gorjelo uz nezaboravne snimke i fotografije.

Istovremeno je slavlje počelo u Dugom Ratu, Dubrovniku, Kninu te na Rabu. Hajdukovi navijači iz Knina okupili su se na tvrđavi iznad grada odakle su palili signalne rakete i baklje i nakratko osvijetlili nebo iznad toga kraja.

Ludo je bilo i u Dubrovniku gdje su signalne rakete iznad gradskih zidina pretvorile noć u dan, a pamtit će se i snimka Zlatnog rata, jedne od najljepših hrvatskih plaža koja je po čitavoj svojoj dužini bila prekrivena bakljama.

Za to vrijeme vatreno je bilo i na Klisu gdje su navijači sa zidina prastare tvrđave zapalili desetke baklji.

Pročitajte više