Video - Bandić: Hvala Zagrepčanima, bez njih ne bi bilo utrka na Sljemenu

MILAN BANDIĆ jutros je bio na Sljemenu, gdje je stigao u inspekciju uoči nadolazećih utrka Svjetskog kupa za skijašice i skijašice.

Zagrebački gradonačelnik bio je zadovoljan kako teku završni radovi na Crvenom spustu, niz koji će se 3. i 5. siječnja spuštati svjetska slalomaška krema.

"Nakon današnjeg obilaska staze i priprema za Snježnu kraljicu 2012., želim zahvaliti svima koji su sudjelovati u pripremama ovog događanja na Sljemenu,odradili su dobar posao, sve je spremno. Hvala Zagrepčanima na potpori, bez vas ovaj veliki projekt ne bi bio moguć, hvala dragom Bogu na vremenskim uvjetima koje nam je poslao i pozivam sve da nam se pridruže 3.1. na ženskom slalomu i 5.1. na muškom slalomu!

Također, pozivam sve koji će Novu godinu dočekati u Zagrebu da nam se pridruže sutra, 31.12. na Trgu bana Jelačića da zajedno ispratimo Staru i dočekamo Novu godinu. Svima želim sretniju i uspješniju 2012., da budemo bolji ljudi, solidarniji i socijalno pravedniji nego u 2011. Vidimo se na dočeku Nove godine na Trgu i vidimo se na Sljemenu 3. i 5. siječnja", poručio je Bandić preko Facebooka.

Budžet Snježne kraljice 2012. 23 milijuna kuna, Grad Zagreb sudjeluje s četiri i pol

Podsjetimo, zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević nedavno je potvrdila kako će Grad Zagreb ove godine za utrke izdvojiti četiri i pol milijuna kuna.

Inače, budžet Snježne kraljice ove godine iznosi 23 milijuna kuna, pola milijuna manje nego prošle i tri milijuna manje nego prije tri godine. Od tog iznosa 76 posto pokrivaju sponzori, prihodi od prodaje tv-prava i ulaznica, a ostalih 24 posto grad i država.

Pročitajte više