Lige petice

VIDEO Chelsea u golijadi kod West Hama doživio prvi poraz poslije više od dva mjeseca

Foto: EPA

DVOBOJ dviju londonskih ekipa na otvaranju 15. kola Premier lige završio je pobjedom domaćeg West Hama 3:2 nad prvoplasiranim Chelseajem. Bio je to prvi poraz Chelseaja u ligi još od 25. rujna, kada je izgubio od Cityja. Zadnja momčad koja ga je pobijedila bio je Juventus u Ligi prvaka četiri dana kasnije.

Preokret West Hama

Chelsea je poveo u 28. minuti preko Thiaga Silve koji je ubačaj Mounta iz kornera pretvorio u pogodak. West Ham je izjednačio 12 minuta kasnije nakon što je Bowen oteo loptu Chelseajevom vrataru Mendyju, a on ga srušio i skrivio kazneni udarac. Realizirao ga je Manuel Lanzini. To je vodstvo trajalo samo četiri minute jer je Mason Mount zabio lijep pogodak na asistenciju Ziyecha.

Ipak, u drugom se poluvremenu dogodio preokret. Prvo je Jarrod Bowen preciznim udarcem s ruba šesnaesterca u 56. minuti poravnao na 2:2, da bi pred kraj utakmice, točnije u 87. minuti, Edouard Mendy skrivio još jedan gol. Lijevi bočni Arthur Masuaku dobio je loptu, svi su očekivali ubačaj, pa tako i vratar Chelseaja, no Masuaku je lukavo šutirao u Mendyjev prvi kut i donio pobjedu West Hamu. Nikola Vlašić cijeli je susret odgledao s klupe domaćih, dok Kovačić zbog ozljede i dalje ne konkurira za nastup kod Chelseaja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE.

Chelseaju sada prijeti pad s prvog mjesta prvenstvene ljestvice. Danas ga pobjedama mogu preskočiti i Manchester City i Liverpool. City će na gostovanje kod Watforda, a Liverpool kod Wolvesa. West Ham je odmah iza vodećeg trojca s 27 bodova.

Pročitajte više